ΑΑΔΕ: Νέα εφαρμογή για την έκδοση των παραστατικών

Οικονομία
ΑΑΔΕ: Νέα εφαρμογή για την έκδοση των παραστατικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα διευκολύνει σημαντικά τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις

Ένα νέο application που θα διευκολύνει σημαντικά τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις παρουσίασε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η εφαρμογή απευθύνεται σε όλους όσοι δεν διαθέτουν μηχανογραφικό σύστημα έκδοσης και διαβίβασης παραστατικών στο myDATA, αλλά και σε εκείνους που το υφιστάμενο σύστημα δεν καλύπτει τις καθημερινές τους ανάγκες.

Πρόκειται για το timologio που παρέχεται δωρεάν από την ΑΑΔΕ και μέσω αυτής δίδεται η δυνατότητα να εκδίδονται ψηφιακά τα παραστατικά των επιχειρήσεων και να διαβιβάζονται ταυτόχρονα στο myDATA.

Μέσω της εφαρμογής αυτής, μια επιχείρηση μπορεί να:

*Διαμορφώσει το προφίλ της,

*Συνθέσει το πελατολόγιο της,

*Οργανώσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, και

*Εκδώσει και αποθηκεύσει σε μορφή pdf τα κάθε είδους παραστατικά της (τιμολόγια, αποδείξεις κ.λπ.).

Με την έκδοση των παραστατικών μέσα από το timologio, η εφαρμογή αποστέλλει ταυτόχρονα και αυτόματα τη σύνοψη της συναλλαγής στο myDATA του εκδότη (έσοδα) και του λήπτη (έξοδα).

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μάλιστα να παρακολουθήσουν σχετικά επεξηγηματικά video για τις εξής χρήσεις της εφαρμογής: Γενικά στοιχεία της επιχείρησης, Κατηγορίες παραστατικών, Δημιουργία αγαθών/υπηρεσιών, Εισαγωγή πελατών, Έκδοση παραστατικών.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News