Οικονομία

Συντάξεις: Μία τελεσίδικη απόφαση ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες διεκδικήσεις

Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο και για χιλιάδες άλλους ασφαλισμένους

Νέα δεδομένα δημιουργεί η απόφαση που εξέδωσε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, με την οποία δικαίωσε ασφαλισμένη, της οποίας ο ΕΦΚΑ υπολόγισε λάθος τη σύνταξή και εξαιτίας της υπερβολικής καθυστέρησης διόρθωσης του ποσού  υπέστη ζημία και απώλεια εισοδήματος. 

Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο και για χιλιάδες άλλους ασφαλισμένους που περιμένουν χρόνια στην ουρά για τη σύνταξή τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης ΑΤΛΑΣ τους τελευταίους μήνες  έχουν διπλασιαστεί οι απονομές συντάξεων  ωστόσο ο όγκος των εκκρεμών κύριων συντάξεων ανέρχονταν τον Απρίλιο του 2021 σε 132.605 αριθμός που υπολογίζεται πως τον Μάιο ξεπέρασε τις 150.000.

Σύμφωνα με την έκθεση τα νέα αιτήματα συνταξιοδότησης έχουν διπλασιαστεί με τους ειδικούς να αναμένουν μαζικό κύμα αποχωρήσεων.

Στο μεταξύ, άνοιξε ο δρόμος για την συμμετοχή δικηγόρων και λογιστών/φοροτεχνικών στη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων, μετά την υπογραφή από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη της υπουργικής απόφασης, που ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες  για τη διαδικασία της εκπαίδευσης και πιστοποίησης τους. 

Από την πλευρά του Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης δηλώνει πως οι  πιστοποιημένοι δικηγόροι και οικονομολόγοι – που αρχικά θα μπορούν να εκδίδουν  βεβαιώσεις και σχέδια αποφάσεων μόνο για τους πρώην φορείς ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ, θα «μπουν» στον e-ΕΦΚΑ μέσα στο καλοκαίρι συνδράμοντας στην προσπάθεια επιτάχυνσης της διαδικασίας απονομής των συντάξεων.

Φωτογραφία; unsplash 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια