Η καθυστέρηση στα εμβόλια πλήττει τον τουρισμό στην Κρήτη

Κρήτη
Η καθυστέρηση στα εμβόλια πλήττει τον τουρισμό στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τινάζουν» στον αέρα τους πρώτους μήνες της νέας τουριστικής σεζόν και στο νησί μας

Οι μεγάλες καθυστερήσεις στη διαδικασία των εμβολιασμών όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. τα οποία αποτελούν τους αιμοδότες του Ελληνικού Τουρισμού, τινάζουν στον αέρα τους πρώτους μήνες της νέας τουριστικής σεζόν και στο νησί μας.

Ξενοδόχοι εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου και για τους υπόλοιπους μήνες της τουριστικής σεζόν, ενώ την ίδια ώρα καταγράφονται αντιδράσεις από μερίδα τουριστικών πρακτόρων σε σχέση με την υιοθέτηση ή όχι του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης μιλώντας στον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, τόνισε την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμούς και στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, ώστε μέχρι τις αρχές Απριλίου να έχει αντιμετωπιστεί το επίμαχο ζήτημα.

Με τους μήνες Απριλίου και Μάιου να θεωρούνται ήδη χαμένοι, ξενοδόχοι της Κρήτης κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου για την τουριστική σεζόν, τονίζοντας την ανάγκη επιτάχυνσης του ρυθμού των εμβολιασμών τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη.

Οι αργοί ρυθμοί του εμβολιασμού έχουν επηρεάσει δραματικά τις κρατήσεις ενώ την ίδια ώρα το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και τουρισμού αντιτίθεται στην απαίτηση εμβολιασμού και προτάσσει τα τεστ για την προφύλαξη από την διασπορά του κορωνοϊού κατά τις μετακινήσεις

Ο πήχης για την φετινή τουριστική σεζόν είναι το 50% των εσόδων του 2019, με τους ξενοδόχους να αναφέρονται στον έντονο ανταγωνισμό, εκτιμώντας παράλληλα ότι το 2021 θα είναι η χρονιά των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News