Οικονομία

Αναστολές Δεκεμβρίου: Πότε καταβάλλονται – Σε εκκρεμότητα οι αναστολές Ιανουαρίου

Τι θα γίνει με τις αναστολές Ιανουαρίου μετά το νέο lockdown που ανακοινώθηκε

Την ώρα που οι αναστολές του Δεκεμβρίου έλαβαν παράταση μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021 από το υπουργείο Εργασίας, σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις αναστολών του προηγούμενου μήνα, έρχεται κι ο Γενάρης να προστεθεί στα «σπασμένα» της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το αν και πώς θα αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που βάζουν πάλι λουκέτο από αύριο 3 Ιανουαρίου, ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει και νέα αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον τρέχοντα.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι για όσο θα είναι κατεβασμένα τα ρολά στις επιχειρήσεις, απόρροια του κορωνοϊού, θα σπεύδει με έκτακτα επιδόματα κι ελαφρύνσεις να βοηθά εργοδότες κι εργαζόμενους.

Σε ό,τι αφορά στην αποζημίωση ειδικού σκοπού του Δεκεμβρίου 2020, η προθεσμία πλέον που αφορά τόσο τις αρχικές δηλώσεις όσο και τις ορθές επαναλήψεις, από εργοδότες που πλήττονται ή είναι κλειστοί με κρατική εντολή αλλά και από τους εργαζόμενους παρατείνεται μέχρι και την 5/1/2021.  Η διαφορά με τον Νοέμβριο είναι πως οι πληρωμές της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ θα γίνουν μαζί για εργαζόμενους κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων τον Ιανουάριο. Όπως ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, οι πληρωμές αναμένεται να γίνουν από τις 12 Ιανουαρίου.

Θα πρέπει λοιπόν να αποσαφηνιστεί πώς θα αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι για τις αναστολές Ιανουαρίου, ωστόσο, τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο και οι όποιες ανακοινώσεις θα έρθουν στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, λογικά την Παρασκευή 8 του μήνα, οπότε και θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για το αν η επιδημιολογική εικόνα της χώρας θα επιτρέψει το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία: unsplash 

ethnos

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια