Χ. Μαμουλάκης: Υπό κατάρρευση οι Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Κρήτη
Χ. Μαμουλάκης: Υπό κατάρρευση οι Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ετήσιας έρευνας SAFE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου και αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Απροστάτευτες από την Πολιτεία και σε ολοένα και πιο δυσχερή θέση, βρίσκονται οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας.

Σύμφωνα με τα τελευταία, αποκαλυπτικά στοιχεία που ήρθαν στο φως από την ετήσια έρευνα SAFE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι ΜμΕ της Ελλάδας είναι στις τελευταίες θέσεις ως προς την πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό και παρουσιάζουν μια από τις μεγαλύτερες μειώσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, στον κύκλο εργασιών του τελευταίου εξαμήνου.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τα οικονομικά μεγέθη του Γ’ τριμήνου του ’20, αλλά και του ΟΟΣΑ για την προβλεπόμενη πορεία της οικονομίας μας το ‘21, εκτός του ότι γκρεμίζουν με πάταγο τις κυβερνητικές θριαμβολογίες περί του αντιθέτου, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη άμεσης αλλαγής της οικονομικής πολιτικής. Στην κατεύθυνση αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει εγκαίρως συγκεκριμένες προτάσεις, κοστολογημένες και με άμεσα αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα οι μη επιστρεπτέες ενισχύσεις, οι προτάσεις φορολογικής ελάφρυνσης, η επιδότηση της εργασίας, κ.α. Προτάσεις που μπορούν να στηρίξουν σήμερα το Ελληνικό επιχειρήν και μαζί με αυτό την απασχόληση.

Καλούμε την Κυβέρνηση να τις ενστερνιστεί, αφήνοντας στην άκρη τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες που τη διακατέχουν, πριν να είναι πάρα πολύ αργά όχι μόνο για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά για την κοινωνία μας στο σύνολό της».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News