Α. Μητρόπουλος : Με αλχημείες η Κυβέρνηση συγκρατεί την εκτόξευση της ανεργίας

Οικονομία
Α. Μητρόπουλος : Με αλχημείες η Κυβέρνηση συγκρατεί την εκτόξευση της ανεργίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή καταργείται η καταβολή αποζημίωσης στους εργαζόμενους που απολύονται

Θετικό το ισοζύγιο του Σεπτέμβρη για την  αγορά εργασίας με +38.529 νέες θέσεις που επιβεβαιώνουν ότι οι δέσμες μέτρων που υλοποίησε η Κυβέρνηση αποδίδουν, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επικαλούμενος τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ .

Στα πρόσφατα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ για τον μήνα Ιούλιο 2020 , το γενικό ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 16,8% παρουσιάζοντας μείωση −1,2% συγκριτικά με το 18,0% τον Ιούνιο 2020.  

Με αλχημείες συγκρατούν την εκτόξευση της ανεργίας, λέει από την άλλη ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στο Ράδιο 98.4.  «Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ (8-10-2020) για την ανεργία τον μήνα Ιούλιο 2020, οι τελούντες σε αναστολή ΜΕΧΡΙ 3 μήνες θεωρούνται «εργαζόμενοι» και οι τελούντες σε αναστολή ΠΑΝΩ από 3 μήνες θεωρούνται «οικονομικά ΜΗ ενεργοί» επισημαίνει.  

Ο καθηγητής αναφέρει ότι η αγορά εργασίας καταρρέει, πως στο νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή καταργείται η καταβολή αποζημίωσης στους εργαζόμενους που απολύονται από επιχειρήσεις σε καθεστώς ακόμα και προπτώχευσης και πως ο νέος πτωχευτικός κώδικας δυστυχώς δεν προστατεύει πλέον την πρώτη κατοικία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News