Οικονομία

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών: νομοθετική ρύθμιση για τους ασφαλισμένους της Ασπίς Πρόνοια

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρα

Επιστολή, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ.Σταϊκούρα , έστειλε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ζητώντας Νομοθετική ρύθμιση, μέσω της οποίας να αποζημιωθούν, παράλληλα, τόσο από τον Εκκαθαριστή, όσο και από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, οι πρώην ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια και C.V.

Στην επιστολή της, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, μεταξύ των άλλων ,αναφέρει:

 "Αξιότιμε κ.Υπουργέ,

Έντεκα χρόνια ,μετά το «λουκέτο» του ασφαλιστικού ομίλου, Ασπίς Πρόνοια. "η Οδύσσεια"  των ασφαλισμένων , συνεχίζεται, με πολλούς εξ αυτών να μην έχουν ακόμη καταφέρει να ενταχθούν στη λίστα των δικαιούχων και με τους υπόλοιπους να έχουν εισπράξει από τον Εκκαθαριστή -ως «προκαταβολή αποζημίωσης!»- μόλις ένα 5% με 9% αυτών που τους οφείλονται. Επειδή, το πρόβλημα είναι τεράστιο, και οι καταναλωτές πιέζονται οικονομικά από τις συνεχείς κρίσεις, που έπληξαν γενικότερα την Χώρα μας (10ετής οικονομική κρίση, κρίση Κορωνοϊού),αιτούμαστε να φέρετε νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι δικαιούχοι να μπορούν να αποζημιώνονται παράλληλα τόσο από τον Εκκαθαριστή της Ασπίς Πρόνοια, όσο και από το Εγγυητικό Κεφάλαιο του Κλάδου Ζωής.

κ.Υπουργέ, επειδή , ζούμε σε Κράτος Δικαίου, και επειδή έχει καταγραφεί μία αδικία γενικότερα , αλλά και μεταξύ των δικαιούχων, των ευρισκομένων στην λίστα και των αγωνιζομένων δικαστικά να βρεθούν στην λίστα, και με διαφορετικές δικαστικές αποφάσεις Επειδή, το θέμα έχει πολύ χρονοτριβήσει, και η αγωνία των θυμάτων βρίσκεται  σε έσχατο σημείο, παρακαλούμε όπως, φέρετε νομοθετική ρύθμιση , που να δικαιώνονται όλα τα θύματα του πτωχευμένου Ομίλου.

Με Εκτίμηση η Πρόεδρος της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης Ιωάννα Μελάκη". 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια