Οικονομία

ΕΛΓΑ: «Ζεστό» χρήμα τον Αύγουστο - Πληρωμή του 35% των αποζημιώσεων

Τα ποσά αφορούν τις ζημιές στην παραγωγή του 2019

Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα γίνει η πληρωμή του υπόλοιπου 35% των αποζημιώσεων που αφορούν τις ζημιές του 2019, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου της Ημαθίας.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας των πλευρών τέθηκε μία σειρά ζητημάτων, όπως οι φετινές ζημιές που υπέστη η παραγωγή, καθώς και η απαίτηση για συντόμευση των διαδικασιών και γρήγορη αποπληρωμή, όσο και αυτής των ΠΣΕΑ από τις περσινή κακοκαιρία του Ιουλίου.

Παράλληλα, έγινε αναφορά και στην ανάγκη εφαρμογής νέων τεχνολογιών στο χωράφι (σ.σ. με τάμπλετ) για την ψηφιακή καταγραφή των δεδομένων, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την απλοποίηση των διαδικασιών εκτίμησης και τη συντόμευση πληρωμής των αποζημιώσεων.

Στη συνάντηση με τον κ. Λυκουρέντζο συμμετείχαν, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, Βοργιάδης Χρήστος, ο αντιπρόεδρος, Γκαλαϊτσης Δημήτριος, η γραμματέας, Παπαδημητρίου Ελένη, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας, Γαλανομάτης Γεώργιος, το μέλος του Εποπτικού, Τζωρτζίδης Αθανάσιος, καθώς και οι κ.κ. Γιαννακάκης Χρήστος (μέλος ΔΣ ΕΛΓΑ και πρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Πυρηνόκαρπων) και Στέργιος Κύρτσιος (πρόεδρος ΠΕΚ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια