Οικονομία

Kοινωφελής Εργασία: Η λίστα με τις 36.500 προσλήψεις - Αναλυτικά οι θέσεις στην Κρήτη

Το νέο πρόγραμμα αφορά σε θέσεις 8μηνης απασχόλησης - Αρχές Ιουλίου οι αιτήσεις

Την τελική κατανομή των 36.500 θέσεων του προγράμματος της νέας Κοινωφελούς Εργασίας στους 332 δήμους της χώρας, στις Περιφέρειες, στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, στις υπηρεσίες υπουργείων, στις Μητροπόλεις και σε άλλους φορείς, φέρνει στο φώς το «Εθνος της Κυριακής».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η προκήρυξη έχει αποσταλεί στο ΑΣΕΠ ώστε να εγκριθεί και αναμένεται να φτάσει -εκτός απροόπτου- τις επόμενες ημέρες στον ΟΑΕΔ, ώστε εντός της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, να δημοσιοποιηθεί η πολυαναμενόμενη Δημόσια Πρόσκληση και να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των ανέργων.

Η λίστα ΕΔΩ με τα παραρτήματα του ΟΑΕΔ, τις ειδικότητες και τις θέσεις ανά δήμο.

Στην Κρήτη σύμφωνα με τα στοιχεία αναλογούν συνολικά 1769 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων 829 στο Ηράκλειο, 429 στα Χανιά, 290 στο Ρέθυμνο και 221 στον Άγιο Νικόλαο.

Περιφέρειας Κρήτης: 1769

Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου:829

Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων : 49

Δήμος Βιάννου: 29

Δήμος Γόρτυνας: 47

Δήμος Ηρακλείου: 441

Δήμος Μαλεβιζίου: 74

Δήμος Μίνωα Πεδιάδας: 48

Δήμος Φαιστού: 67

Δήμος Χερσονήσου: 74

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων: 429

Δήμος Αποκορώνου: 28

Δήμος Γαύδου: 18

Δήμος Καντάνου-Σελίνου: 18

Δήμος Κισσάμου: 27

Δήμος Πλατανιά: 46

Δήμος Σφακίων: 18

Δήμος Χανίων: 274

Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου:290

Δήμος Αγίου Βασιλείου:30

Δήμος Αμαρίου: 38

Δήμος Ανωγείων: 29

Δήμος Μυλοποτάμου: 48

Δήμος Ρεθύμνου: 145

Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου : 221

Δήμος Αγίου Νικολάου:73

Δήμος Ιεράπετρας:73

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου:20

Δήμος Σητείας:55

Το πρόγραμμα αφορά σε 36.500 θέσεις 8μηνης απασχόλησης και καλύπτει δεκάδες ειδικότητες. Οι ωφελούμενοι καλούνται κατόπιν της πρόσκλησης του ΟΑΕΔ να υποβάλουν, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μία αίτηση συμμετοχής για την τοποθέτησή τους στις προκηρυσσόμενες θέσεις, για μία ειδικότητα, επιλέγοντας από 1 μέχρι 3 υπηρεσίες τοποθέτησης ή/και επιβλέποντες φορείς.

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν πως η κατανομή έγινε με διαφανή και αντικειμενικό τρόπο από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, πρόσφατα διευκρίνισε πως η διαδικασία για την έκδοση του νέου προγράμματος βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο εξέλιξης. Η απασχόληση είναι 8μηνη και ο στόχος είναι η επανασύνδεση των μακροχρονίων ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανέργων, η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και η σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με το ethnos, με την τελευταία τροποποίηση προβλέπεται υποχρεωτική κατάρτιση 150 ωρών για τους ωφελούμενους ηλικίας μέχρι 54 ετών, ενώ για τους ωφελούμενους από 55 ετών και πάνω είναι προαιρετική.

Οι καθαρές αμοιβές των ωφελουμένων -που πάντως περιμένουν εδώ και μήνες την έναρξη των αιτήσεων- ορίζονται ίσες με το 1/25 του καθαρού ποσού του εκάστοτε κατώτατου μηνιαίου μισθού ημερησίως και όχι ανώτερες από το καθαρό ποσό του κατώτατου μισθού. Με βάση τον σημερινό κατώτατο μισθό, όπως ισχύει μετά τη μείωση των εισφορών από 1ης Ιουνίου, το μισθολογικό κόστος αντιστοιχεί σε 22 ευρώ ημερησίως και όχι σε περισσότερα από 550 ευρώ μηνιαίως.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια