Ν. Χατζόπουλος: Τη φορολογία στα αναδρομικά συνταξιούχων εξετάζει η Βουλή

Οικονομία
Ν. Χατζόπουλος: Τη φορολογία στα αναδρομικά συνταξιούχων εξετάζει η Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ενιαίο Δίκτυο σήμερα επίσης κλήθηκε στη Βουλή προκειμένου να αναπτύξει τις θέσεις του για την επιστροφή αναδρομικών που πήραν συνταξιούχοι μέσω της φορολογίας για τα έτη 2010 - 2012.

 Εντωμεταξύ νέα ηλεκτρονική υπηρεσία στον e-ΕΦΚΑ για τα έξοδα κηδείας, βάζει τέλος στη αυτοπρόσωπη παρουσία, στις καθυστερήσεις και τη γραφειοκρατία για τους δικαιούχους δηλώνει ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Η καταβολή των ποσών θα γίνεται σε διάστημα 15 ημερών.

 Μέσω αυτής θα εξυπηρετούνται άμεσα οι δικαιούχοι χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία στα κατάστημα του e-ΕΦΚΑ. Χαρακτηριστικό της καθυστέρησης των πληρωμών και την γενικότερης ταλαιπωρίας των πολιτών για τα έξοδα κηδείας είναι ότι τον Αύγουστο του 2019, βρέθηκαν σε εκκρεμότητα περίπου 35.000 αιτήσεις στον τ. ΟΓΑ από το 2015.

 «Το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια. Αλλά κύρια δεν πρέπει να περιμένει τις δικές μας παρεμβάσεις για να λειτουργήσει» η θέση του Προέδρου του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκου Χατζόπουλου στο Ράδιο 98.4 που φέρεται να είναι ικανοποιημένος από τις ανακοινώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News