default-image

Πράσινο φως της Κομισιόν για παράταση του ελληνικού συστήματος τραπεζικών εγγυήσεων

Οικονομία
Πράσινο φως της Κομισιόν για παράταση του ελληνικού συστήματος τραπεζικών εγγυήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την παράταση του ελληνικού συστήματος εγγυήσεων για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020 με βάση τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, η κατάσταση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών βελτιώνεται σταδιακά, ωστόσο οι προκλήσεις παραμένουν, και λόγω του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, η Κομισιόν διαπίστωσε ότι η παράταση του καθεστώτος εγγυήσεων είναι σύμφωνη με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις. Κρίθηκε ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι στοχευμένο, αναλογικό και περιορισμένο σε χρόνο και πεδίο εφαρμογής.

Η Κομισιόν εγκρίνει συστήματα εγγυήσεων σχετικά με τις υποχρεώσεις των τραπεζών για διαδοχικές περιόδους έξι μηνών, προκειμένου να είναι σε θέση να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να προσαρμόζει ανάλογα τις συνθήκες. Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο για τράπεζες χωρίς έλλειμμα κεφαλαίου. Το ελληνικό σύστημα εγγύησης εγκρίθηκε αρχικά τον Νοέμβριο του 2008. Η έγκριση του συστήματος παρατάθηκε αρκετές φορές, με τελευταία φορά τον Ιανουάριο του 2020.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News