Οικονομία

534 ευρώ: Αποζημιώνονται και οι ελεύθεροι επαγγελματίες για τον Μάιο

Μία απόφασή που περίμεναν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες, που παρέμειναν κλειστοί τον μήνα Μάιο και αναμένεται η δημοσίευσή της στο ΦΕΚ.

Σημειώνεται ότι από το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησε η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού συνολικού ύψους 534 ευρώ σε 526.051 εργαζόμενους-δικαιούχους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ήταν σε αναστολή τον Μάιο, λόγω κορωνοϊού.

Πρόκειται για μια απόφασή που περίμεναν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού είχαν προηγηθεί δηλώσεις από αξιωματούχους της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις οποίες  δικαιούχοι των 534 ευρώ θα είναι όσοι είχαν λάβει την αποζημίωση των 800 ευρώ. Οι αποφάσεις όμως που είχαν δημοσιευθεί μέχρι πρότινος αφορούσαν μόνο στους εργαζομένους σε καθεστώς αναστολής σύμβασης.  

 

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, «ανοίγει αυτές τις ημέρες η πλατφόρμα, υπογράψαμε την ΚΥΑ μέσα στο Σαββατοκύριακο, για το αντίστοιχο χρηματικό ποσό για τους ελεύθερους επαγγελματίες που ήταν κλειστοί τον μήνα Μάιο».

Η καταβολή της αποζημίωσης υπολογίζεται ότι αφορά περίπου 200.000 επαγγελματίες ενώ το κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό ανέρχεται σε 110 εκατ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι , σύμφωνα με το ethnos, θα εισπράξουν έκτακτη ενίσχυση 18 ευρώ για κάθε ημέρα που παρέμειναν κλειστοί από την 1η Μαΐου και μετά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια