Οικονομία

Α. Μητρόπουλος: Παράνομες και λανθασμένες όλες οι επικουρικές

Η κυβέρνηση έκανε τον υπολογισμό τους με νόμους που έχουν κριθεί αντισυνταγματικοί. Μειωμένα τα χρήματα ακόμα και για εκείνους που πήραν μεγάλα ποσά. Αδικημένοι όσοι δεν πήραν. Τα παραπάνω αναφέρει στο Ράδιο 98.4 ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου και επικεφαλής της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος.

 Προτρέπει παράλληλα τους 1.246.000 συνταξιούχους – δικαιούχους επικουρικών όλων των ταμείων να καταθέσουν αίτηση-δήλωση επιφύλαξης και να κρατήσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου. Την αίτηση μπορούν να βρουν Δωρεάν στο  enypekk.gr

Ο καθηγητής αναφέρει:  «Με έκπληξη οι συνταξιούχοι είδαν τις επικουρικές τους συντάξεις του μηνός Ιουνίου 2020 υπολογισμένες βάσει των περικοπών των ν. 4051/2012 και 4093/2012, οι οποίες όμως έχουν κριθεί αμετάκλητα αντισυνταγματικές με την υπ’αριθ. 2287/2015 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Επίσης παρακρατήθηκε παρανόμως ποσό (3-10%) ως Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), ενώ η εισφορά αυτή έχει κριθεί αμετάκλητα αντισυνταγματική με τις υπ’αριθ. 244/2017 και 32/2018 αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο e-ΕΦΚΑ (πρώην ΕΤΕΑΕΠ) προέβη στον λανθασμένο υπολογισμό της σύνταξης Ιουνίου 2020 ενώ αναμένεται η έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο Επικρατείας επί της πιλοτικής δίκης που συζητήθηκε στις 10-1-2020, γεγονός που συνιστά εμμέσως και παρέμβαση σε εκκρεμούσα δίκη ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η Επιστημονική Ομάδα της ΕΝΥΠΕΚΚ συνέταξε και προτείνει σε όλους τους συνταξιούχους του πρώην ΕΤΕΑΕΠ να καταθέσουν την παρακάτω Δήλωση Επιφύλαξης-Αίτησης.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί όλους τους συνταξιούχους, όλους τους ασφαλισμένους και ολόκληρη την κοινωνία να μην ανεχτούν περαιτέρω εμπαιγμό στο ζήτημα της επιστροφής των παράνομων και αντισυνταγματικών περικοπών και να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους».

 

 

 /

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια