default-image

Μαμουλάκης: Αποκαλυπτική η ΕΛΣΤΑΤ: Ύφεση πριν τον κορωνοϊό στην Ελλάδα!

Οικονομία
Μαμουλάκης: Αποκαλυπτική η ΕΛΣΤΑΤ: Ύφεση πριν τον κορωνοϊό στην Ελλάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή

Με αφορμή τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2020 και τα οποία δείχνουν ύφεση της τάξεως του 0,9% στην ελληνική οικονομία, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Σε αυτήν την κατάσταση της σοβαρής εξασθένισης, βρήκε την ελληνική οικονομία η κρίση του Covid 19 και το δίμηνο lockdown.

Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, της ΕΛΣΤΑΤ, είναι αποκαλυπτικά. Η ύφεση στην χώρα μας, δεν ήρθε με την πανδημία του Covid 19.

Ήρθε νωρίτερα και ήταν το αποτέλεσμα της «επιτελικής» πολιτικής των αρίστων της κυβέρνησης της ΝΔ. Της πολιτικής των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών που υποστηρίζει τους λίγους και ισχυρούς, τα δίνει όλα στους «φίλους» και στους «κολλητούς», ενώ αδιαφορεί προκλητικά για τις ανάγκες επιβίωσης των πολλών.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη, είναι πλέον αδιαμφησβήτητα αφού έχουν και την σφραγίδα της ΕΛΣTΑΤ. Αντί λοιπόν να πανηγυρίζουν στην κυβέρνηση θεωρώντας ότι κινούνται στην σωστή κατεύθυνση, καλό θα είναι να αλλάξουν ρότα. Γιατί πολύ απλά, δεν είναι στραβός ο γιαλός. Αυτοί στραβά αρμενίζουν»

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ παρέλαβε την οικονομία με ρυθμό ανάπτυξη 2,8% στο 2ο τρίμηνο του 2019, «κατάφερε» να μειώσει τον ρυθμό ανάπτυξης στο 1% το 4ο τρίμηνο του 2019, ενώ στο 1ο τρίμηνο του 2020, η ανάπτυξη μετετράπη σε ύφεση της τάξεως του 0,9%! Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι πρόκειται για αποτέλεσμα που προέκυψε πριν το lockdown που ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου και το οποίο αντιστοιχεί μόλις στις 15 από τις 90 ημέρες του τριμήνου.

Σε αυτήν την κατάσταση της σοβαρής εξασθένισης, βρήκε την ελληνική οικονομία η κρίση του Covid 19 και το δίμηνο lockdown.

Και με δεδομένο ότι επηρεάζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, δηλαδή από τα επόμενα δυο τρίμηνα, η ύφεση αναμένεται να ενταθεί το 2ο και το 3ο τρίμηνο του 2020. Δυστυχώς!

Γι’ αυτό και η κυβέρνηση οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα ουσιαστικής στήριξης της οικονομίας και να αναθεωρήσει ριζικά τις επιλογές της, ειδικά τη στιγμή που συζητιέται το Ταμείο Ανάκαμψης».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News