Γ. Καββαθάς: Κινδυνεύουμε να χάσουμε τη μάχη της οικονομίας

Οικονομία
Γ. Καββαθάς: Κινδυνεύουμε να χάσουμε τη μάχη της οικονομίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο 90% οι απώλειες του κύκλου εργασιών στην επιχειρηματικότητα

 «Κερδίσαμε στη μάχη με την πανδημία Covid – 19 αλλά κινδυνεύουμε να χάσουμε τη μάχη στην οικονομία» λέει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς στο Ράδιο  98.4.Χτυπά καμπανάκι κινδύνου στην Πολιτεία,  ζητά την ενίσχυση του συνόλου των επιχειρήσεων καθώς η αγορά στέγνωσε από μετρητό, τα χρέη μεγεθύνονται και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο νέων δεκάδων λουκέτων.

Αναφέρει ότι ο κύκλος εργασιών τους, καταγράφει απώλειες τους τελευταίους δύο μήνες σε ποσοστό 90% ,σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και δηλώνει επιφυλακτικός έναντι της οικονομικής βοήθειας της Ε.Ε θεωρώντας ότι αυτή θα συνοδεύεται με όρους μεταρρυθμίσεων που  δεν έχουν διευκρινιστεί.

Για τον τομέα της εστίασης στον οποίο δραστηριοποιείται, επισημαίνει ότι το 25 – 30% των καταστημάτων παραμένουν κλειστά με τη λειτουργία τους να είναι ασύμφορη, καθώς απουσιάζουν οι ξένοι επισκέπτες και οι ντόπιοι δεν έχουν τη δυνατότητα να τους στηρίξουν.

Πλήγμα από τα παραπάνω και στην αγορά εργασίας με τα στοιχεία του Εργάνη να δείχνουν μόνο για τη Κρήτη τους δύο τελευταίους μήνες μείωση των προσλήψεων σε ποσοστό 50%.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News