Γεωργιάδης: Πολιτική μας απόφαση η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων

Οικονομία
Γεωργιάδης: Πολιτική μας απόφαση η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσα ανέφερε για το Παρατηρητήριο Ρευστότητας

Ενδεχόμενη κωλυσιεργία από πλευράς των τραπεζών, στην υλοποίηση του προγράμματος ρευστότητας των επιχειρήσεων, μέσω των εγγυήσεων που θα λάβουν από το Ταμείο Εγγυοδοσίας, θα σημάνει και επιπτώσεις στη συμμετοχή τους σε αυτό, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή.

Όπως είπε το Παρατηρητήριο Ρευστότητας που δημιουργήθηκε, θα παρακολουθήσει τις πρώτες 30 ημέρες του προγράμματος που ξεκινά από την επόμενη εβδομάδα, ώστε να αποφασιστεί και διαφορετική μεταχείριση των τραπεζών, ανάλογα με τον τρόπο που «προχωρούν» το πρόγραμμα.

«Το παρατηρητήριο έγινε ακριβώς για να βλέπουμε που πηγαίνουν τα χρήματα που δίνουμε, γιατί νομοθετικά δεν μπορείς να παρέμβεις στις τράπεζες. Αλλά θα παρακολουθήσουμε τις πρώτες 30 μέρες πώς δίνουν τα χρήματα οι τράπεζες. Αν μετά τις 30 μέρες δούμε ότι υπάρχουν τράπεζες που τρέχουν, κι άλλες που μένουν πίσω, τότε θα επιβραβεύσουμε τις πρώτες με ανακατονομή των πόρων και θα τιμωρήσουμε τις δεύτερες αν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και ας χάσουν λεφτά. Εμείς αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα φτιάχνουμε για να πάνε τα χρήματα στις επιχειρήσεις για να ζήσουν. Αυτή είναι η πολιτική μας απόφαση. Και θα είμαστε πολύ αυστηροί σε αυτό», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου ότι το υπουργείο και η ΤτΕ δεν μπορούν να παριστάνουν τους παρατηρητές των καταγγελιών για προσκόμματα των τραπεζών στη δανειοδότηση των επιχειρήσεων εν μέσω των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News