Οικονομία

«Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»: Πότε αναμένεται - Ποιες εργασίες επιδοτούνται;

Μέσα σστο τρέχω έτος το επόμενο πρόγραμμα

Μέσα στο 2020 πρόκειται να ξεκινήσει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον». Το πρόγραμμα αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση στις κατοικίες και επιδοτεί εργασίες που στόχο έχουν την εξοικονόμηση ενέργειας.Ο επόμενος κύκλος του προγράμματος θα βασιστεί στους άξονες του παλαιού προγράμματος. Οι εργασίες θα παραμείνουν οι ίδιες μιας και οι είναι οι σημαντικότερες παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν σε μια κατοικία με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας. Μην ξεχνάμε ότι σημαντικός στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής Κυβέρνησης μας είναι η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης στις κατοικίες.

Μπορείτε λοιπόν να αναβαθμίσετε ενεργειακά το παλιό σας σπίτι είτε αυτό είναι διαμέρισμα σε πολυκατοικία, είτε είναι μονοκατοικία ή πολυκατοικία στο σύνολο της. Βασική προϋπόθεση είναι να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των κατοικιών και να μην υπάρχουν αυθαιρεσίες.
Θα πρέπει πρώτα από όλα να γίνει μια μελέτη από ενεργειακό επιθεωρητή που να ελέγξει τις ιδιαιτερότητες της κατοικίας σας και να προτείνει τις καλύτερες παρεμβάσεις για την συγκεκριμένη κατοικία.

Επιδοτούμενες εργασίες

Οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του προγράμματος σύμφωνα με το in.gr είναι:

  • ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ – Επιδοτείται η παραγωγή του ζεστού νερού χρήσης είτε αυτό είναι από ηλιακούς θερμοσίφωνες ή συστήματα θέρμανσης.
  • ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ – Μπορείτε να αντικαταστήστε τα παλιά σας κουφώματα με νέα κουφώματα ξύλινα, αλουμινίου ή PVC. Επίσης μπορείτε να βάλετε Ρολό, ή Εξώφυλλο και τέντες.
  • ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ – Μπορείτε να βάλετε ένα σύστημα θερμομόνωσης στην τοιχοποιία , στην οροφή, ή την πυλωτή του σπιτιού σας. Θα περιορίσετε τις απώλειες της θερμότητας του σπιτιού σας και θα έχετε ζέστη τον χειμώνα σε ζέστη και το δροσιά το καλοκαίρι.
  • ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ/ΨΥΞΗΣ – Στο σύστημα θέρμανσης μπορείτε να βάλετε αντλίες θερμότητας, φυσικό αέριο, λέβητα υγραερίου, ενεργειακό τζάκι, ξυλολέβητα κλπ. Μπορούν να μπουν έξυπνοι θερμοστάτες και άλλα συστήματα παρακολούθησης της θέρμανσης. Μπορούν επίσης να αντικατασταθούν και τα παλιά κλιματιστικά του σπιτιού σας.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια