Συνολικό πακέτο 24 δισ. ευρώ αναμένεται να ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Οικονομία
Συνολικό πακέτο 24 δισ. ευρώ αναμένεται να ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα περιλαμβάνει φοροελαφρύνσεις, επιδότηση εργασίας και στήριξη επιχειρήσεων

Πακέτο ύψους 24 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα του, για την άμεση ενίσχυση της εργασίας, των επιχειρήσεων και του τουρισμού με ορίζοντα έως το τέλος του 2020. Υπολογίζεται ότι οι δημοσιονομικές παρεμβάσεις θα είναι δέκα δισ. ευρώ και θα «πέσουν» στην πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων θα ανακοινώσει:

- Φορολοελαφρύνσεις και στήριξη στις επιχειρήσεις

- Επιδότηση εργασίας έως το τέλος του 2020

- Στήριξη ακόμη και σε επιχειρήσεις που δεν θα ανοίξουν

- Μέσα από το τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός θα παροτρύνει τις επιχειρήσεις να ανοίξουν.

Αξιοποιώντας και τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως οι επιχορηγήσεις, που «κλείδωσαν» κατά την προχθεσινή τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Εμάνουελ Μακρόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει εντός της ημέρας παροχή ρευστότητας, ύψους 10 δις ευρώ (7 δισ ευρώ από την μόχλευση της Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων και 3 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ και την Αναπτυξιακή Τράπεζα), καθώς και δημοσιονομικές παρεμβάσεις συνολικού ύψους 7,5 δις ευρώ.

Εάν προστεθούν σε αυτά και τα μέτρα των 6,5 δις ευρώ, που «τρέχουν» από την προηγούμενη περίοδο το συνολικό πακέτο αγγίζει τα 24 δις ευρώ. Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν, εξάλλου, με νόημα πως το τραπεζικό σύστημα έχει διαθέσιμο για την πραγματική Οικονομία ακόμη ένα πακέτο, συνολικού ύψους 22 δις ευρώ, ήτοι 12 δις από το waiver και 10 δις ευρώ από την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης QE.

Οι Υπουργοί

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τους τομείς της οικονομίας, της εργασίας και του τουρισμού θα εξειδικευθεί αμέσως μετά το διάγγελμα σε παρουσίαση που θα γίνει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, και Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Πηγή: Έθνος

 Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News