Σ. Βαρδάκης: «Εγκληματική αδιαφορία της Κυβέρνησης μια μέρα πριν τη λήξη της προστασίας της πρώτης κατοικίας»

Οικονομία
Σ. Βαρδάκης: «Εγκληματική αδιαφορία της Κυβέρνησης μια μέρα πριν τη λήξη της προστασίας της πρώτης κατοικίας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τις προθέσεις του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, ζητά να ενημερωθεί με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, καταθέτοντας αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, το σχετικό ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης.

Στο ψήφισμά της, η Π.Ε.Δ. Κρήτης, ζητά, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της στην ελληνική οικονομία:

1)   Να μην προχωρήσει στην άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας

2)   Να παραταθεί η προστασία τουλάχιστον έως το τέλος του έτους

3)   Να επεξεργαστεί άμεσα ένα συνεκτικό πρόγραμμα που θα αφορά την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, που θα περιλαμβάνει και την προστασία της πρώτης κατοικίας

«Είναι τουλάχιστον λυπηρό, αλλά και εξοργιστικό, μια μέρα πριν λήξει το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, η Κυβέρνηση να δείχνει ανικανότητα και αδυναμία για να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο μείζονος σημασία ζήτημα, μη έχοντας σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος από την 1η Μαΐου και μετά.

Η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε εγκαίρως συγκεκριμένη τροπολογία που προέβλεπε, οριζόντια αναστολή πλειστηριασμών, κατασχέσεων και παράταση του ισχύοντος πλαισίου έως 31/12/20, την οποία δυστυχώς η Κυβέρνηση απέρριψε. Αντίθετα δείχνει τις προθέσεις της, για την επίσπευση πλειστηριασμών, ανοίγοντας τις δικαστικές αίθουσες,. Τους καλούμε για άλλη μια φορά να απαντήσουν στις δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από τις επιπτώσεις του κορονοϊού, αντί να ασχολούνται με τη κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε ημετέρους», σημείωσε σε δήλωσή του ο κ. Βαρδάκης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News