Οικονομία

Κορωνοϊός: «Παγώνουν» οι φορολογικοί έλεγχοι

Τι θα συμβαίνει από εδώ και στο εξής

 «Παγώνουν», λόγω της επιδημίας του κοροναϊού και οι επιτόπιοι έλεγχοι της εφορίας στις επιχειρήσεις ή στα σπίτια των φορολογουμένων.

Στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν για την ανάσχεση της μετάδοσης της ασθένειας αποφασίστηκε η παύση των επιτόπιων φορολογικών ελέγχων, ενώ οι υπόλοιποι έλεγχοι θα γίνονται, με βάση προτεραιότητες και με γνώμονα την υγιεινή και την ασφάλεια των ελεγκτών και των ελεγχόμενων.

Στην ουσία «παγώνουν» οι φορολογικοί έλεγχοι που βρίσκονταν σε εξέλιξη όταν ξέσπασε η πανδημία του κορωναϊού, καθώς οι ελεγχόμενοι δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να υποβάλλουν δικαιολογητικά έγγραφα στους ελεγκτές, λόγω της απαγόρευσης των επαφών, ούτε υπάρχει πλέον η δυνατότητα υποβολής των αντιρρήσεων εντός 20 ημερών από την επίδοση του φύλλου ελέγχου.

Η νομοθεσία προβλέπει πως «ο επιτόπιος φορολογικός έλεγχος διενεργείται στις εγκαταστάσεις του φορολογούμενου κατά το επίσημο ωράριο εργασίας της Φορολογικής Διοίκησης και μπορεί να παρατείνεται μέχρι την ολοκλήρωσή του.

 Η Φορολογική Διοίκηση δύναται να διενεργεί επιτόπιο φορολογικό έλεγχο και εκτός του επίσημου ωραρίου εργασίας εφόσον απαιτείται από το είδος των δραστηριοτήτων του φορολογούμενου.

 Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να γίνεται ειδική μνεία στην εντολή φορολογικού ελέγχου.

Η είσοδος στην κατοικία του φορολογουμένου επιτρέπεται μόνο με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα και ο έλεγχος πραγματοποιείται μόνο με την παρουσία δικαστικού λειτουργού».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια