Επιπλέον στήριξη για την επιβίωση επιχειρήσεων στην Κρήτη

Κρήτη
Επιπλέον στήριξη για την επιβίωση επιχειρήσεων στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ζητά η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

Επιπλέον μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις ζητά η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης ενόψει του κορωνοϊού, καθώς μετά από μία κρίση 10 ετών, δεν μπορούν να μπουν ξανά σε ένα νέο κύκλο κρίσης και να καταστραφούν.

«Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης έχοντας την ευθύνη για την λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων, γενικότερα, της Κρήτης, αναλογιζόμενη τον ξαφνικό πόλεμο του κορωνοϊού και τις ασύμμετρες επιπτώσεις για την οικονομία, προσπαθεί με συγκεκριμένες θέσεις να εξασφαλίσει , την επιβίωση των επιχειρήσεων , που πλήττονται ανελέητα.

Οι επιχειρήσεις που αναγκαστικά ανέστειλαν, την λειτουργία τους, αλλά και αυτές που συνεχίζουν την λειτουργία τους, για να κρατήσουν την οικονομία μας, με δραματικές οικονομικές συνθήκες, πρέπει εξίσου να συμπεριληφθούν, στα μέτρα στήριξης, από την πολιτεία, γιατί μετά από μία κρίση 10 ετών, δεν μπορούν να μπουν ξανά σε ένα νέο κύκλο κρίσης και να καταστραφούν.

Γι΄αυτούς λοιπόν τους λόγους ζητάμε:

1) Επιδότηση της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού αλλά και των εκπροσώπων - διαχειριστών των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κυβερνητική εντολή αλλά και αυτών που παραμένουν σε λειτουργία με δραματική όμως μείωση του τζίρου τους.

2) Αναστολή υποχρέωσης πληρωμών κάθε είδους φόρων (ΦΠΑ. ΕΝΦΙΑ, κλπ), ασφαλιστικών εισφορών, δόσεων τραπεζικών προσωπικών και επιχειρηματικών, δημοτικών οφειλών κλπ. και ρυθμίσεων τουλάχιστον για 4 μήνες. Με την επανεκκίνηση της οικονομίας και μέχρι να επανέλθει η αγορά στην κανονικότητα, τα συσσωρευμένα ποσά να ρυθμιστούν, σε 120 δόσεις παντού.

3) Αναστολή κάθε είδους πλειστηριασμών και πωλήσεων κόκκινων δανείων.

4) Περιορισμένη αποδέσμευση των προσωπικών και επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών από το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες για βιοποριστικούς σκοπούς.

5) Η τετράμηνη αναστολή δόσεων στις τράπεζες να επεκταθεί και σε όλες τις επιχειρήσεις και όχι μόνο σε αυτούς που θα λάβουν τα 800 ευρώ.

6) Εκτός των ελευθέρων επαγγελματιών και των ατομικών επιχειρήσεων το μέτρο ενίσχυσης των 800 € να επεκταθεί και στις άλλες επιχειρήσεις (προσωπικές, ανώνυμες, ΙΚΕ) είτε παραμείνουν ανοιχτές είτε έχουν κλείσει.

7) Επιδότηση για το δώρο του Πάσχα, διότι είναι αδύνατο να καταβληθεί με επιχειρήσεις κλειστές ή να υπολειτουργούν.

8) Ειδική μέριμνα των επιχειρήσεων που δεν θα εισπράξουν αξιόγραφα που προέρχονται από τουρίστες επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, κλπ), δεδομένου ότι για τις επιχειρήσεις αυτές λόγω της πανδημίας έχει ακυρωθεί ο οικονομικός προγραμματισμός τους.

9) Κλείσιμο στις εμπορίες αυτοκινήτων με κρατική εντολή ώστε το προσωπικό τους να συμπεριληφθεί στην ομπρέλα προστασίας.

10) Ένταξη στο νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας της φύλαξης σε 24ωρη βάση των εμπορικών καταστημάτων, για όσο χρονικό διάστημα αυτά θα παραμένουν κλειστά.

11) Επιδότηση ενοικίου των επιχειρήσεων»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News