Ανοδικά τα ομόλογα, πτωτικά μετοχές και εμπορεύματα

Οικονομία
Ανοδικά τα ομόλογα, πτωτικά μετοχές και εμπορεύματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κρατάει» το 1.30 η GBP/USD

Υψηλότερα κατά 1,5% έκλεισαν την Τρίτη οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων, καταγράφοντας, μάλιστα, υψηλό 52 εβδομάδων.

Οι επενδυτές προχώρησαν σε εκτεταμένες ρευστοποιήσεις μετοχών για μία ακόμα ημέρα και κατέφυγαν σε αγορές ομολογιακών τίτλων οδηγώντας τις αποδόσεις αυτών σε ιστορικά χαμηλά. Πρόκειται για χαρακτηριστική επενδυτική κίνηση όταν υπάρχουν στοιχεία πανικού στους μετοχικούς τίτλους. Πτωτικά κινήθηκαν και οι τιμές των περισσοτέρων εμπορευμάτων.

Οι τιμές του πετρελαίου αλλά και των χρηματιστηριακών δεικτών Nasdaq 100 (NDX), S&P 500 (SPX), Dow Jones Industrial Average (DJX), Russell 2000 Small Cap index (RUT) κατέγραψαν υποχώρηση και αρνητικό κλείσιμο της τάξεως του 3% η καθεμία σε σχέση με τη συνεδρίαση της Δευτέρας.  Στην Ευρώπη, ο δείκτης Dax-30 σημείωσε πτώση για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση και έκλεισε χαμηλότερα των 12,800 μονάδων. Ο χρυσός υποχώρησε επίσης για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καταγράφοντας αθροιστική πτώση 4% από τα υψηλά της Δευτέρας.

Στον κόσμο των συναλλαγματικών ισοτιμιών η GBP/USD κινείται περί του επιπέδου του 1.30 συσσωρεύοντας μετά τα κέρδη που προκλήθηκαν από την αδυναμία του δολαρίου Η.Π.Α. λόγω αρνητικών νέων  από τον οργανισμό CDC (Centers for Disease Control & Prevention) ότι το κοινό θα πρέπει να προετοιμάζεται για την «αναπόφευκτη» εμφάνιση του κορονοϊου και στις Η.Π.Α. Ταυτόχρονα, ο CDC ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει δοκιμές του σχετικού εμβολίου σε ανθρώπους εντός 6 εβδομάδων.

Η ισοτιμία EUR/USD σήμερα Τετάρτη κινείται χαμηλότερα του 1.09, απομακρυνόμενη από τα υψηλά της ημέρας. Γενικότερα, τα ιστορικά χαμηλά των αμερικανικών yields λειτουργούν πλέον αρνητικά για το δολάριο Η.Π.Α.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News