Συντάξεις Μαρτίου: Ξεκινάει η πληρωμή - Όλες οι ημερομηνίες

Οικονομία
Συντάξεις Μαρτίου: Ξεκινάει η πληρωμή - Όλες οι ημερομηνίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από σήμερα μέχρι τις 4 Μαρτίου η πληρωμή των συντάξεων

Από σήμερα ξεκινάει η πληρωμή των συντάξεων, η οποία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 4 Μαρτίου.

Ο ΟΑΕΕ, ΟΓΑ,το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλουν την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 τις συντάξεις του Μαρτίου. Την ίδια μέρα θα καταβάλλει και ο ΟΠΕΚΑ τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Το Δημόσιο ,Το ΙΚΑ,Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ και τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020. Την ίδια μέρα θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020.

Επιδόματα και παροχές του ΟΠΕΚΑ

Την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: Επίδομα Παιδιού, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Yπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών. Διευκρινίζεται ότι, η καταβολή του Επιδόματος Παιδιού αφορά στην πληρωμή της συμπληρωματικής 6ης δόσης του 2019.

Κοινωνικό μέρισμα

Έως το τέλος Φεβρουαρίου θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα για το έτος 2019 τα νοικοκυριά που υπέβαλαν αίτηση, αλλά για μια σειρά από λόγους δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, όπως είπε πρόσφατα ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος. Η πληρωμή αυτή αφορά σύμφωνα με τον κ. Βεσυρόπουλο, 17.000 νοικοκυριά που δεν είχαν λάβει το κοινωνικό μέρισμα για τους εξής συνήθεις λόγους:

α) δεν είχε δηλωθεί ο ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών στη φορολογική δήλωση,

β) είχε υποβληθεί εκπρόθεσμη φορολογική δήλωση για κάποια από τα προηγούμενα επτά έτη,

γ) το αίτημα υποβλήθηκε από το ένα εξαρτώμενο μέλος αντί από τον γονέα και

δ) δεν ήταν έγκυρος ο σχετικός τραπεζικός αριθμός (IBAN).

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News