Οικονομία

Tα Δελφικά παραγγέλματα ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο

Μια σύμπραξη του Δήμου Αθηναίων με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Αθήνα και Δελφοί: Δύο από τα σημαντικότερες ελληνικές πόλεις της αρχαιότητας, ανανεώνουν τους δεσμούς που δημιουργήθηκαν 2.500 χρόνια πριν, και αναδεικνύουν την ιδιαίτερη σχέση που τις ενώνει.

Με αφορμή το επικείμενο και αναμενόμενο 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που θα πραγματοποιηθεί 5 – 8 Μαρτίου 2020, οι δύο πόλεις μάς υπενθυμίζουν τους λόγους που τις ανέδειξαν ως τα γνωστότερα πολιτικά και θρησκευτικά κέντρα της ιστορίας: η αμφικτυονία, η πρώτη ένωση πόλεων με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία και οργάνωση֗  ο θησαυρός των Αθηναίων, το εντυπωσιακό κτίσμα όπου φυλάσσονταν πολεμικά τρόπαια από τη μάχη του Μαραθώνα και πολύτιμα αναθήματα֗ το μαντείο των Δελφών και οι χρησμοί του που το κατέστησαν το κέντρο του κόσμου֗  και φυσικά, τα δελφικά παραγγέλματα.

Μηδέν Άγαν, Γνώθι σαυτόν, Χρόνου Φείδου, Σοφίαν ζήλου, Πράττε Δίκαια. Πέντε από τα πιο γνωστά αποφθέγματα των Επτά Σοφών της αρχαιότητας, που χαράχτηκαν  στους  τοίχους του μαντείου των Δελφών προκειμένου να εντυπωθούν για πάντα στη συλλογική συνείδηση της ανθρωπότητας, θα αναβιώσουν το διαχρονικό μήνυμά τους και θα μας υπενθυμίσουν τη σπουδαιότητά τους στη ζωή μας, με μία προωθητική εκστρατεία που θα πραγματοποιηθεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας.

Από την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, σε όλους τους σταθμούς του Αττικού Μετρό και τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, και από τις 4 Μαρτίου σε επιλεγμένα σημεία στους Δελφούς και την Αράχωβα, τα δελφικά παραγγέλματα θα κυκλοφορούν ανάμεσά μας σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά, προκειμένου να φτάσουν από τον ομφαλό της γης σε όλο τον κόσμο.

Η πρωτοβουλία είναι μία σύμπραξη του Δήμου Αθηναίων και του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Τα social media του 5ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών: Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια