default-image

Β. Κρητικός: 140.000 οι πλειστηριασμοί 2020 - 2021

Οικονομία
Β. Κρητικός: 140.000 οι πλειστηριασμοί 2020 - 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή με ιδιαίτερα αυστηρό ύφος απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, για το θέμα των κόκκινων δανείων, υποστηρίζοντας ότι πολλές φορές δεν βοηθούν να υπάρξει συμφωνία.

«Υπάρχει αριθμός αιτήσεων, για τις οποίες τα τραπεζικά ιδρύματα, αν και γνωρίζουν ότι οι οφειλέτες είναι επιλέξιμοι, δεν προσφέρουν πρόταση ρύθμισης και τους προτρέπουν σε δικαστική ρύθμιση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Το πρόβλημα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων δεν λύνεται με τις επιστολές» σχολιάζει στον 98.4 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προστασίας Δανειοληπτών Καταναλωτών Βαγγέλης Κρητικός.

«Η πτώχευση των κόκκινων δανειοληπτών από το Μάιο δεν είναι δεύτερη ευκαιρία» προσθέτει.

Στις επισημάνσεις του Βαγγέλη Κρητικού οι προγραμματισμένοι 140.000 πλειστηριασμοί μέχρι τις αρχές του 2020, οι καθημερινοί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που αλλάζουν άρδην τον ιδιοκτησιακό χάρτη της χώρας, η άρνηση του Υπουργού Οικονομικών μέχρι στιγμής να συναντηθεί με την Ομοσπονδία και οι Ευρωπαϊκές πλέον κινητοποιήσεις  που προγραμματίζονται για το 2020.

Αύριο Τετάρτη  και η συνάντηση του Κυβερνητικού Συμβουλίου στην Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους με τους Αμερικανούς Συμβούλους της Κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News