Τράπεζα Πειραιώς: Τα κέρδη από το χρυσό δεν «θαμπώνουν» ποτέ

Οικονομία
Τράπεζα Πειραιώς: Τα κέρδη από το χρυσό δεν «θαμπώνουν» ποτέ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο χρυσός, πέρα από επένδυση, αποτελεί και ιδανικό δώρο

Πραγματικά κερδισμένος είναι ο τυχερός της βασιλόπιτας του 2018 εάν έχει κρατήσει τη χρυσή λίρα που κέρδισε πριν από δύο χρόνια, αφού σήμερα η αξία της έχει αυξηθεί πάνω από 30%. Η τιμή στην οποία μπορούσε να την πωλήσει στις αρχές του 2018 ήταν 245 ευρώ και σήμερα η αξία της κινείται πάνω από 320 ευρώ.

Γεωπολιτικές ανησυχίες και κλυδωνισμοί στις οικονομίες στηρίζουν την άνοδο του χρυσού, και η τάση αυτή εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω και θα οδηγεί όλο και περισσότερους στο «καταφύγιο» του χρυσού. Μόλις πρόσφατα η ισοτιμία με το ευρώ έφθασε σε ιστορικό υψηλό επίπεδο ενώ έναντι του δολαρίου σε υψηλό επταετίας.

Δεν είναι τυχαίο, όμως, ότι ανεξαρτήτως διακυμάνσεων, ο χρυσός παραμένει ένα από τα ασφαλέστερα «λιμάνια» για επενδυτές, μεγάλους αλλά και μικρούς που δεν θέλουν ρίσκο αλλά μια σταθερή τοποθέτηση, ειδικά σε περιόδους που οι συνθήκες είναι ρευστές.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να επενδύσει κανείς σε χρυσό είναι οι χρυσές λίρες. Από τις εμπορικές τράπεζες, η μόνη που έχει δραστηριότητα σε χρυσό είναι η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος και διανομέας του Βασιλικού Νομισματοκοπείου της Μεγάλης Βρετανίας για τη διάθεση Χρυσών Λιρών Αγγλίας στη χώρα μας.

Στο ειδικό σημείο Piraeus Gold στο Ηράκλειο Κρήτης, στη συμβολή των οδών στην 25ης Αυγούστου 62 & Κορωναίου η Τράπεζα Πειραιώς όχι μόνο πραγματοποιεί συναλλαγές σε χρυσές λίρες με ευκολία, ασφάλεια και αξιοπιστία αλλά παρέχει μια σειρά υπηρεσιών και προϊόντων σε χρυσό.

Η Τράπεζα εκδίδει καθημερινά Ημερήσιο Δελτίο Τιμών Συναλλάγματος και Τραπεζογραμματίων και με βάση αυτό γίνονται πωλήσεις ή αγορές χρυσών λιρών. Εφόσον οι συναλλαγές αφορούν περισσότερες από 30 χρυσές λίρες Αγγλίας ή 60 μισές χρυσές λίρες Αγγλίας ή πάνω από 300 γραμμάρια ράβδων χρυσού, πραγματοποιούνται με ειδική τιμή που προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς.

Ο χρυσός, πέρα από επένδυση, αποτελεί και ιδανικό δώρο. Παραδοσιακά δωρίζεται σε νεογέννητα, νεαρά ζευγάρια, την Πρωτοχρονιά αλλά και επετείους. Στην Τράπεζα Πειραιώς μπορεί κανείς να αγοράσει χρυσές λίρες, οι οποίες διατίθενται σε υφασμάτινο πουγκί ή ράβδους χρυσού που δίνονται σε υφασμάτινο πουγκί ή σε πολυτελή κασετίνα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να ζητήσουν έλεγχο γνησιότητας και εκτίμηση της αξίας του επενδυτικού τους χρυσού, καθώς και να επωφεληθούν από την υπηρεσία φύλαξης επενδυτικού χρυσού, που γίνεται στις ειδικές εγκαταστάσεις της τράπεζας στην Αθήνα και μειώνει, με μικρό κόστος, τους κινδύνους μεταφοράς και φύλαξης, ενώ διασφαλίζει ότι η ποιότητα του χρυσού δεν θα αλλοιωθεί λόγω φθοράς.

Στο σημείο βρίσκεται ειδικός εμπειρογνώμονας στην εκτίμηση χρυσών λιρών και φασματογράφος τελευταίας τεχνολογίας, ο οποίος ελέγχει και εκτιμά άμεσα, παρουσία του πελάτη, τη γνησιότητα και την αξία των χρυσών λιρών και ράβδων χρυσού, δίνοντάς τη δυνατότητα φύλαξης ή και άμεσης αγοράς τους από την Τράπεζα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News