Οικονομία

«Το Νομοσχέδιο Βρούτση τιμωρεί χιλιάδες συνταξιούχους»

Το σχέδιο Βρούτση νοθεύει την ανταποδοτικότητα και μειώνει τις συντάξεις, καταγγέλλει η ΕΝΥΠΕΚΚ δια του επικεφαλής της Αλέξη Μητρόπουλου και «τιμωρεί» παράνομα και απαράδεκτα όσους ασφαλισμένους δεν μπόρεσαν (ή δεν θα μπορέσουν στο μέλλον) να ξεπεράσουν 30 χρόνια πλήρους ασφάλισης ή 9.000 ένσημα, όπως λέει ο ίδιος στον 98.4.

Το «πάγωμα» των ποσοστών αναπλήρωσης και του ύψους των συντάξεων για το 75% των σημερινών και μελλοντικών συνταξιούχων αποτελεί στην ουσία μείωση των συντάξεων, προσθέτει και συνιστά ταυτόχρονα ευθεία παραβίαση του σκεπτικού και διατακτικού των υπ’αριθ. 1890-1891/2019 πρόσφατων αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ, τις οποίες η κυβέρνηση απαρέγκλιτα οφείλει να εφαρμόσει.

Το ίδιο νομοσχέδιο σημειώνει ο κος Μητρόπουλος «τιμωρεί» επίσης όσους έχουν περισσότερα από 40 χρόνια ασφαλιστικού βίου ή 12.000 ένσημα, καθώς στην κατηγορία αυτή συνταξιούχων η «νόθευση» της ανταποδοτικότητας, κατά κραυγαλέα παράβαση των ανωτέρω αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ, γίνεται από το 41ο έτος ασφάλισης και πάνω. Δηλαδή:  α) τα ποσοστά αναπλήρωσης και το ύψος των συντάξεων παραμένουν τα ίδια για 30 χρόνια ασφάλισης (ή 9.000 ΗΑ), β) αυξάνουν προοδευτικά από τα 31 έως τα 40 χρόνια ασφάλισης (ή 12.000 ΗΑ) και γ) μειώνονται σε σχέση με τα υφιστάμενα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016) από τα 41 χρόνια και πάνω.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια