Οικονομία

300.000 επικουρικές συντάξεις κόπηκαν με πολιτική απόφαση

Κακουργηματική η πράξη τους, οφείλουν να επιστρέψουν 1,9 δις καταγγέλλει στον 98.4 ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος.

 Μιλά για τον αποκλεισμό τους από την όποια διαβούλευση μέχρι σήμερα, τις μονομερείς αποφάσεις σε βάρος τους και χωρίς αυτές να αποτελούν νόμο του κράτους,  την παράνομη περικοπή 300.000 επικουρικών συντάξεων και την υποχρέωση της πολιτείας να τους επιστρέψει τα χρήματα που τους πήρε.
Αναφέρεται επίσης στο νόμο Κατρούγγαλου που νομιμοποιείσαι τις περικοπές Βρούτση του 2012 και τις χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις Μητσοτάκη περί κατάργησης του συγκεκριμένου νόμου.

 Εντωμεταξύ εντός των ημερών τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και με βασικές κατευθύνσεις ότι δεν υπάρχει καμία μείωση στις συντάξεις καθώς αυτό θα είναι απόλυτα βιώσιμο μέχρι το 2070, όπως δείχνει η αναλογιστική μελέτη που θα κατατεθεί και η οποία βασίζεται στις πιο δύσκολες παραδοχές της Eurostat συμπεριλαμβανομένου και του δημογραφικού προβλήματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια