50.000 οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί το 2020

Οικονομία
50.000 οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί το 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρείς στους δέκα όλοι όσοι καταφέρνουν να ενταχθούν στο διάδοχο σχήμα μετά το νόμο Κατσέλη, λέει στον 98.4 ο Βαγγέλης Κρητικός.

Απελευθερώνονται πλήρως από την 1η Μαΐου οι πλειστηριασμοί ακινήτων ακόμη και αν πρόκειται για την πρώτη κατοικία του οφειλέτη, ανεξαρτήτως εμβαδού και εάν πρόκειται για δανειολήπτες με χαμηλά εισοδήματα.

Η κατάργηση κάθε περιορισμού στους πλειστηριασμούς ακινήτων θα ισχύσει καθολικά για όλους τους οφειλέτες με εξαίρεση αυτούς που έχουν κάνει μέχρι τα τέλη Απριλίου αίτηση να ενταχθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που λειτουργεί στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και αυτούς που έχουν κάνει αίτηση ένταξης στον νόμο Κατσέλη και έχουν πάρει προσωρινή ή μόνιμη προστασία από το δικαστήριο.

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο που θα πρέπει να έχει επεξεργαστεί έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του έτους η κυβέρνηση προκειμένου να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, θα προβλέπει τέσσερα στάδια για την πτώχευση των φυσικών προσώπων. Τα στάδια αυτά είναι:

1. Προληπτική αναδιάρθρωση, δηλαδή ρύθμιση τους χρέους τους.

2. Πτώχευση ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου και ρευστοποίηση όλης της περιουσίας τους.

3. Απαλλαγή από τα χρέη και δυνατότητα για δεύτερη ευκαιρία, χωρίς οφειλές του παρελθόντος.

4. Χορήγηση επιδόματος στέγασης αυστηρά σε ευάλωτα νοικοκυριά.  

 Για δύσκολη χρονιά μιλά στον 98.4 ο πρόεδρος του Ομοσπονδίας Προστασίας Καταναλωτών Δανειοληπτών Βαγγέλης Κρητικός , καθώς οι προγραμματισμένοι  πλειστηριασμοί ανέρχονται στους 50.000  εκ των οποίων οι 30.000 αφορούν στην πρώτη και κύρια κατοικία.

Ενδεικτικό στοιχείο της κατάστασης που επικρατεί είναι σύμφωνα με τον ίδιο το γεγονός ότι στο διάδοχο νόμο Κατσέλη που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Απριλίου, είναι ότι εντάσσονται τρεις στους 10 καθώς τα κριτήρια είναι ιδιαίτερα αυστηρά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News