«Αχαρτογράφητο για τις εξαγωγές το 2020»

Οικονομία
«Αχαρτογράφητο για τις εξαγωγές το 2020»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την ελπίδα αλλαγής του κλίματος παγκόσμια κι ενίσχυσης του εξαγωγικού τομέα από την πολιτεία οι εξαγωγείς, δια στόματος του πρόεδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης Άλκη Καλαμπόκη στον 98.4.

Επισημαίνει ότι οι επιχειρηματίες του κλάδου, χρειάζονται τη στήριξη του Κράτους – πάταξη γραφειοκρατίας, ελάφρυνση της φορολογίας, σταθερή εμπορική γραμμή, στρατηγικός σχεδιασμός – όπως κι οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου καθώς η εξαγωγική πορεία των προϊόντων μας αφορά και στους δύο, εν μέσω γεωστρατηγικών – πολιτικών – οικονομικών και κλιματικών αλλαγών.

Αναφέρει πως μετά τη χρυσή εξαγωγική χρονιά του 2015 οι χρονιές μέχρι και το 2019 είχαν πτωτική πορεία, ενώ για το 2020 ενδείξεις και λοιπά στοιχεία συνεχώς μεταβαλλόμενα την καθιστούν προς το παρόν αχαρτογράφητη.

Ο Άλκης Καλαμπόκης ζητά παράλληλα η Πολιτεία να σκύψει με μεγαλύτερο ζήλο πάνω στα θέματα του ελαιολάδου – καθώς καταλαμβάνει πάνω από το μισό της εξαγωγικής μας δραστηριότητας - της παραγωγής και ποιότητας του, όπως και του κρασιού με τις διεθνείς προκλήσεις ανοικτές και για τα δύο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News