Οικονομία

Ι. Μελάκη: Ανελέητος πόλεμος για τα κόκκινα δάνεια

Τρέχουν οι πλειστηριασμοί από την πρώτη μέρα του νέου έτους. 

1.000 με 1.200 είναι εγγεγραμμένοι  ανά μήνα στα πινάκια προγραμματισμού.

20.000 περιπτώσεις κλήθηκε να διαχειριστεί η Ένωση το 2019.

Για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο Υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρει: «Μέχρι τέλος Απριλίου καλούμε τους πολίτες να αξιοποιήσουν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη, μετά και τις συνεχείς βελτιώσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες σε ρυθμίσεις του. Στη συνέχεια, θα διαμορφωθεί κάποιο πλαίσιο για τα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά με άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Ταυτόχρονα βελτιώνουμε το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, ώστε να μη χρειάζονται την προστασία του κράτους.
Ο ίδιος είπε επίσης ότι προωθούνται μέτρα που «ξετρυπώνουν» τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και τους αναγκάζουν να πληρώσουν, ενώ μέσω αυτής της διαδικασίας παρέχετε δεύτερη ευκαιρία σε όποιον επιθυμεί να απαλλαγεί από τα χρέη του ώστε να μην κυνηγούν αυτόν και τα παιδιά του, να μη μεταφερθεί το πρόβλημα του χρέους στην επόμενη γενιά».

 «Ο  νόμος Κατσέλη δεν αφορά φυσικά το σύνολο των Δανειοληπτών οι οποίοι  με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα πρέπει να είναι ενήμεροι για τα δικαιώματα τους» το μήνυμα που στέλνει μέσω του 98.4 η Πρόεδρος της Ένωσης Δανειοληπτών Κρήτης Ιωάννα Μελάκη.

Μιλά για τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους , τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή όπως και τις πιστοποιημένες Ενώσεις που μπορούν να δώσουν πολύτιμες πληροφορίες – όπλα στους οφειλέτες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον ανελέητο σε βάρος τους πόλεμο.

Επισημαίνει ότι οι τρόποι αντιμετώπισης δια της νομικής οδού είναι αρκετοί κι επαναλαμβάνει ότι  η ‘Ένωση Καταναλωτών Κρήτης ζητά από την πολιτεία τη δυνατότητα διαχείρισης ενός κόκκινου δανείου από τον ίδιο τον δανειολήπτη.

 

Π. Πετζουρίδης: Σκληρή διαπραγμάτευση για τα κόκκινα δάνεια

 Στις πρόνοιες που απαιτείται να έχει το κράτος αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια, αναφέρεται μιλώντας στον 98.4 ο Παναγιώτης Πετζουρίδης, τμήμα διαχείρισης δανείων της Επιχειρησιακής Μ.ΙΚΕ, καθώς η ακολουθούμενη πολιτική μέχρι στιγμής απορρέει από τις μνημονιακές υπογραφές με τους εταίρους.

Επισημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει εξίσωση όλων των δανείων, άλλα των βιομηχάνων άλλα των πολιτών, κι υπενθυμίζει πως η στάση των φορέων τις περισσότερες φορές λειτουργούν καταλυτικά προς όφελος ή μη των δανειοληπτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια