Προϋπολογισμός 2020: Κατατέθηκε στη Βουλή

Οικονομία
Προϋπολογισμός 2020: Κατατέθηκε στη Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάπτυξη, ελαφρύνσεις και νέο «μέρισμα» στο βάθος

Η κατάθεση του νέου προϋπολογισμού έρχεται μία μέρα μετά την έκθεση της Κομισιόν για την τέταρτη αξιολόγηση στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας. Το προσχέδιο είχε κατατεθεί στις 7 Οκτωβρίου και προέβλεπε μείωση της ανεργίας και σημαντική αύξηση των επενδύσεων αλλά και του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Κατατέθηκε, από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2020.

Στο 3,73% του ΑΕΠ αναμένεται φέτος το πρωτογενές πλεόνασμα, δημιουργώντας δημοσιονομικό χώρο περίπου 436 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού.

Για το 2020, αναμένεται πρωτογενές πλεόνασμα 3,56% που δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο 164 εκατ. Ευρώ, ενώ προβλέπεται ανάπτυξη 2,8% για το 2020 και 2% για φέτος.

Ο προϋπολογισμός θα εισαχθεί για συζήτηση στη διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής στις 25 Νοεμβρίου και θα γίνουν τέσσερις συνεδριάσεις, δηλαδή στις 25, 26, 27 και 28 Νοεμβρίου.

Ο προϋπολογισμός θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια προτού η Βουλή διακόψει τις εργασίες της για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Τον προϋπολογισμό παρέδωσε ο κ. Σταϊκούρας στον Πρόεδρο της Βουλής σε στικάκι.

Πηγή: Έθνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News