Φορολοταρία αποδείξεων: Τέλος τα μετρητά; Θα κληρώνονται… σπίτια;

Οικονομία
Φορολοταρία αποδείξεων: Τέλος τα μετρητά; Θα κληρώνονται… σπίτια;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αλλαγές που μελετά το Υπουργείο στη λοταρία των αποδείξεων  

Τέλος φαίνεται πως μπαίνει στα 1.000 ευρώ της φορολοταρίας, καθώς στο τραπέζι της συζήτησης μάλλον μπαίνουν κληρώσεις σπιτιών αντί για χρήματα.

Η φορολοταρία των αποδείξεων ξεκίνησε ως κίνητρο για τη χρήση του “πλαστικού” χρήματος. Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τη χρήση “πλαστικού” χρήματος, το υπουργείο Οικονομικών μελετά αλλαγές.

Τα έως τώρα αποτελέσματα της φορολοταρίας δεν μπορούν να χαρακτηριστούν θεαματικά, αλλά σίγουρα δεν είναι και απογοητευτικά.

Για την ανατροπή του στοιχείου αυτού, στο τραπέζι των συζητήσεων έχει “πέσει” η ιδέα για κληρώσεις σπιτιών με τις e-αποδείξεις!

Πάντως, στην κυβέρνηση αναζητούν απεγνωσμένα κίνητρο προς τους πολίτες για να μαζεύουν αποδείξεις, καθώς η φορολοταρία, που δίνει 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς, απέτυχε κάπως και πολλοί είναι εκείνοι που δεν ασχολούνται πια μαζί της.

Αυτό που σκέφτονται στο υπουργείο Οικονομικών είναι να καταργήσουν τη φορολοταρία και να κληρώνουν κάθε μήνα σπίτια, διαμερίσματα και βίλες, τα οποία έχουν περιέλθει στην κατοχή του Δημοσίου από κατασχέσεις. Κατά πάσα πιθανότητα το σχέδιο αυτό της κυβέρνησης από τον νέο χρόνο θα γίνει πράξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News