Οικονομία

Μείωση ΦΠΑ στο 13%: Ποια αγαθά περιλαμβάνει;

Aφορά είδη όπως οι πάνες

Νέες μετατάξεις αγαθών από το ΦΠΑ 24% στο 13%, φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο, υλοποιώντας τις σχετικές κυβερνητικές δεσμεύσεις.

Οι ευνοϊκές διατάξεις θα ισχύσουν από 1/1/2020, εκτός εάν στο πλαίσιο της διαβούλευσης αποφασιστεί να εφαρμοστούν με την ψήφιση τους.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί σύμφωνα με το iefimerida.gr είναι ότι πρόκειται για μειώσεις φόρου σε "ευαίσθητα" αγαθά, που σχετίζονται με την ασφάλεια αλλά και την ενίσχυση των οικογενειών.

Συγκεκριμένα, ο ΦΠΑ πέφτει στο 13% σε:

-Είδη για τη βρεφική ασφάλεια και προστασία, ήτοι απορροφητικές πάνες για βρέφη, από κάθε ύλη και καθίσματα αυτοκινήτου παιδικά και τα μέρη αυτών. Ειδικά όσον αφορά στις πάνες, η ετήσια δαπάνη σύμφωνα με έρευνες μπορεί να φτάσει ως και τα 1.000 ευρώ.

-Παρασκευάσματα με βάση τα δημητριακά, τα αλεύρια, τα άμυλα κάθε είδους ή το γάλα, περιλαμβανομένων των παρασκευασμάτων για τη διατροφή των βρεφών και παιδιών, συσκευασμένων για τη λιανική πώληση. Είδη ζαχαροπλαστικής. Επί της ουσίας πρόκειται για τροποποίηση της ισχύουσας εξαίρεσης, έτσι ώστε να καλυφθούν από το μειωμένο ΦΠΑ και όλες οι συσκευασμένες κρέμες, δηλαδή όχι μόνο η πρώτη ύλη για την παρασκευή τους

-Καλύμματα κεφαλής ασφαλείας (κράνη)

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια