Οικονομία

Απόφαση «βόμβα» για αναδρομικά συνταξιούχου

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, μπορεί να αποτελέσει δεδικασμένο και για άλλες περιπτώσεις συνταξιούχων

Απόφαση «βόμβα» εξέδωσε χθες το Πρωτοδικείο Αθηνών και μπορεί να αποτελέσει και δεδικασμένο και για άλλες περιπτώσεις συνταξιούχων, αφού επιδίκασε αναδρομικά από το 2015 έως το 2018 με τόκο 6% σε συνταξιούχο δικαστή.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του στις 30 Ιουλίου 2019, για να δικάσει την προσφυγή-αγωγή με ημερομηνία κατάθεσης 31/1/2019, δικαστικής λειτουργού κατά του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) με την επωνυμία “Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης” (ΕΦΚΑ), που εκπροσωπείται από τον διοικητή του και παραστάθηκε.

Αναλυτικότερα, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφασή του, όπως έγινε γνωστό, «δέχεται εν μέρει την προσφυγή. Ακυρώνει τα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων, που εξέδωσε το καθ’ ου-εναγόμενο για τους μήνες Ιούλιο του έτους 2015 έως Δεκέμβριο του έτους 2018, κατά το μέρος με το οποίο έλαβαν χώρα μειώσεις στη σύνταξη γήρατος της προσφεύγουσας-ενάγουσας, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 6 του Ν. 4051/2012 και του άρθρου πρώτου παράγραφος ΙΑ υποπαράγραφος ΙΑ.5 παρ. 1 του Ν. 4093/2012. Διατάσσει να αποδοθεί στην προσφεύγουσα-ενάγουσα μέρος του καταβληθέντος παραβόλου, ποσού δεκαπέντε (15) ευρώ, και να καταπέσει υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου το υπόλοιπο ποσό παραβόλου, ποσού δέκα (10) ευρώ.

Δέχεται εν μέρει τη σωρευόμενη αγωγή. Αναγνωρίζει την υποχρέωση του ΕΦΚΑ να καταβάλει στην προσφεύγουσα-ενάγουσα το ποσό των έξι χιλιάδων διακοσίων σαράντα εννέα ευρώ και εβδομήντα οχτώ λεπτών (6.249,78 ευρώ), νομιμοτόκως (με επιτόκιο 6% ετησίως) από την επίδοση της αγωγής σε αυτόν (31/1/2019) έως την εξόφληση. Συμψηφίζει τα δικαστικά έξοδα μεταξύ των διαδίκων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια