Χ. Μαμουλάκης: «Ο Χ. Σταϊκούρας παραδέχεται την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ»

Οικονομία
Χ. Μαμουλάκης: «Ο Χ. Σταϊκούρας παραδέχεται την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αναμονή για τις πρόνοιες του προϋπολογισμού

Ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, κόκκινα δάνεια, μισθοί στο επίκεντρο.

Στη Βουλή σήμερα το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2020.

Περιλαμβάνει όλες τις φοροελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός και προβλέπει επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θεωρεί ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό και ότι ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% θα επιτευχθεί στο ακέραιο και όχι μόνο αυτό, αλλά θα υπάρχει και ένα μικρό πλεόνασμα πάνω από το 3,5%, ένας δημοσιονομικός χώρος, ικανός να λειτουργήσει ως μαξιλάρι ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Θεσμοί διαπιστώνουν δημοσιονομικό κενό και καλούν την κυβέρνηση να το καλύψει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου που θα σταλεί το προσχέδιο στις Βρυξέλλες.

«Χαιρετίζουμε τις Δηλώσεις Σταϊκούρα. Δείχνει να κινείτε στην πολιτική που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ» το πρώτο σχόλιο του Βουλευτή, Μέλους της Οικονομικής Επιτροπής της Βουλής Χάρη Μαμουλάκη. Σε αναμονή ωστόσο για την ανάγνωση του προσχεδίου και τις πρόνοιες του για κρίσιμα θέματα, όπως ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, κόκκινα δάνεια, μισθούς.

 Ο Βουλευτής ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Ενεργειακό και στο μεγάλο καλώδιο, παράλληλα με την κίνηση 22 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν ερώτηση για την προστασία των ζώων και την κοκκοποίηση τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News