Οικονομία

ΟΠΕΚΑ: Επίδομα 1000 ευρώ σε μητέρες – Ποιες το δικαιούνται και πότε θα πάρουν τα χρήματα

Θέμα ημερών η καταβολή στις τρίτεκνες και πολύτεκνες ασφαλισμένες μητέρες του ΟΓΑ του ειδικού βοηθήματος από τον ΟΠΕΚΑ

Πρόκειται για το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων 1.000 ευρώ σε 1.000 πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ - ΟΓΑ και το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων 700 ευρώ σε 4.000 τρίτεκνες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες μητέρες οι οποίες:

- Είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και είναι ασφαλιστικά ενήμερες κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2018) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

- Έχουν κατά τον χρόνο δημιουργίας του αρχείου δικαιούχων, οι μεν τρίτεκνες μητέρες 3 τέκνα, οι δε πολύτεκνες μητέρες τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Αυτή τη στιγμή αιτήσεις έχουν γίνει και εγκρίνονται όλες από 1.500 τριτεκνες και 500 πολύτεκνες.

Συνολικά θα πληρωθούν 2.000 ωφελούμενες από σύνολο 5.000 ωφελούμενες που απευθυνόταν ο ΟΠΕΚΑ.

Για τον λόγο αυτό δεν αποκλείεται όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν να υπάρξει νέα προκήρυξη για τις υπόλοιπες 3.000 ωφελούμενες.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό προβλεπόταν να πραγματοποιηθεί κλήρωση όμως επειδή ο αριθμός των αιτήσεων είναι μικρότερος από τις προσφερόμενες θα δοθεί σε όλες τις ασφαλισμένες που έχουν καταθέσει αίτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες την 1η Οκτωβρίου εκτός απροόπτου θα καταβληθεί στις τρίτεκνες και πολύτεκνες ασφαλισμένες μητέρες του ΟΓΑ ειδικό βοήθημα από τον ΟΠΕΚΑ.

Πηγή: Dikaiologitika

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια