Οικονομία

Επίδομα παιδιού: Πότε θα καταβληθεί;

Ποια επιδόματα καταβάλλονται τις επόμενες μέρες στους δικαιούχους;

Τα χρήματα τους στα ΑΤΜ από τον ΟΠΕΚΑ θα δουν από αύριο το απόγευμα χιλιάδες δικαιούχοι του Α21 (επίδομα παιδιού).

Επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ για την πληρωμή της Δ δόσης στο επίδομα παιδιού Α21 δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου στην ιστοσελίδα του οργανισμού ώστε να ενημερωθούν οι δικαιούχοι γονείς για το πότε θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Έτσι σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ το Επίδομα Παιδιού (Α21)καταβάλλεται την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου σε όλους όσοι υπέβαλλαν φέτος αίτηση Α21 μέσω Taxisnet, έχει εκκαθαριστεί η φετινή φορολογική τους δήλωση και δικαιούνται το επίδομα με βάση το εισόδημα του 2018 το οποίο δήλωσαν στο φετινό Ε1. Η καταβολή αφορά το δίμηνο Ιούλιου – Αυγούστου και πραγματοποιείται μετά τους αναγκαίους συμψηφισμούς και επανυπολογισμούς του δικαιούμενου επιδόματος, με βάση το εκκαθαρισμένο εισόδημα του 2018, οι οποίοι έγιναν αυτόματα.

 Από την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου έως και το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η καταβολή ακόμη 5 επιδομάτων:

 -τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Σεπτεμβρίου καταβάλλονται την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

-το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης καταβάλλεται την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

 -οι συντάξεις και τα επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων μηνός Οκτωβρίου καταβάλλονται την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

 -τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 θα καταβληθούν για τον μήνα Σεπτέμβριο την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

 -το Επίδομα Στέγασης (ενοικίου) μηνός Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 31 Αυγούστου και αυτή έχει εγκριθεί.

Πηγή: https://www.dikaiologitika.gr/

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια