default-image

120 δόσεις: Αναλυτικός οδηγός για όλες τις λεπτομέρειες της ρύθμισης

Οικονομία
120 δόσεις: Αναλυτικός οδηγός για όλες τις λεπτομέρειες της ρύθμισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι ακριβώς η διαδικασία υποβολής της αίτησης, πότε χάνεται η ρύθμιση, πως χορηγείται αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας

Αναλυτικό οδηγό με ερωτήσεις απαντήσεις για όλες τις λεπτομέρειες της ρύθμισης των 120 δόσεων για χρέη προς τα Ταμεία εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών με την συνδρομή του Ανδρέα Κουτσόλαμπρου, Δικηγόρου ΕΦΚΑ – Σύμβουλου ΔΣΑ και Προέδρου της Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων.

Στον οδηγό αναλύονται όλες οι σχετικές λεπτομέρειες που αφορούν τις επιμέρους περιπτώσεις, παρατίθενται παραδείγματα για το νέο επιτόκιο 3%, εξηγείται τι συμβαίνει σε περιπτώσεις μετάπτωσης από υφιστάμενη ρύθμιση, ποια είναι ακριβώς η διαδικασία υποβολής της αίτησης, πότε χάνεται η ρύθμιση, πως χορηγείται αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι σε λιγότερο από 40 ημέρες, δηλαδή στις 30 Σεπτεμβρίου, λήγει η προθεσμία για ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα Ταμεία.

Υπενθυμίζεται πως στην ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όλοι οι οφειλέτες των Ταμείων για χρέη έως 31 Δεκεμβρίου 2018. Όπως έχουν επισημάνει σε όλους τους τόνους οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία τακτοποίησης χρεών του παρελθόντος και μάλιστα με ιδιαίτερα ευνοΐκούς όρους.

Η ρύθμιση προσφέρει σημαντικό «κούρεμα» έως και 100% προσαυξήσεων και τόκων για τα χρέη εργοδοτών και αγροτών, όπως επίσης και διπλό «κούρεμα» ακόμη και βασικής οφειλής για τα χρέη μη μισθωτών (προς ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ).

Προσοχή, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως δεν πρόκειται να δοθεί παράταση, κάτι που έχει άλλωστε επισημάνει με κάθε τρόπο και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Διαβάστε στο ethnos περισσότερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News