Εφορία: Στο εξής μόνο με… ραντεβού

Οικονομία
Εφορία: Στο εξής μόνο με… ραντεβού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού;

Θέλετε να τακτοποιήσετε ανοιχτές υποθέσεις σας με την εφορία; Από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιουλίου θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού!

Αυτό προβλέπει απόφαση του επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή! Στο εξής, οι φορολογούμενοι ή οι εκπρόσωποί τους, όταν θέλουν να τακτοποιήσουν εκκρεμείς υποθέσεις στις εφορίες, τα Ελεγκτικά Κέντρα (ΚΕΜΕΕΠ, ΚΕΦΟΜΕΠ), τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) και τις Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), θα πρέπει να έχουν κλείσει ραντεβού!

Τι πρέπει να κάνει από τη Δευτέρα κάθε φορολογούμενος; Θα πρέπει πριν... ξεκινήσει να έχει επικοινωνήσει με τη γραμματεία της κάθε υπηρεσίας.

Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού με την εφορία ή τις άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες;

Είτε με αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία είτε με το ταχυδρομείο είτε με e-mail είτε με φαξ!

Και όταν κλείσει το ραντεβού και πάει στην εφορία ή όπου αλλού θέλει, ο φορολογούμενος θα πρέπει πρώτα να περάσει από τη γραμματεία για να πάρει το καρτελάκι με την ένδειξη “Επισκέπτης”, το οποίο θα “φορά” καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην εφορία. Αν στην εφορία το ραντεβού έχει κλείσει εκπρόσωπός του, θα πρέπει να έχει μαζί του και τα σχετικά έγγραφα που να αποδεικνύουν την ιδιότητά του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News