ΔΕΗ: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης Χατζηδάκη για να αποφύγει το... βραχυκύκλωμα

Οικονομία
ΔΕΗ: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης Χατζηδάκη για να αποφύγει το... βραχυκύκλωμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς προβλέπεται η άμεση εφαρμογή σχεδίου διάσωσης της ∆ΕΗ

Στα χέρια του Κωστή Χατζηδάκη η «καυτή πατάτα» της ∆ΕΗ, για τη σωτηρία της οποίας θα επιστρατευτούν µέτρα εξπρές ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητά της και να δηµιουργηθεί εύφορο έδαφος για την είσοδο επενδυτών

Η άμεση εφαρµογή σχεδίου διάσωσης της ∆ΕΗ «προς όφελος καταναλωτών και εργαζοµένων» σε συνδυασµό µε την αναθεώρηση του χωροταξικού και πολεοδοµικού σχεδιασµού και την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, µε στόχο τη διευκόλυνση των επενδύσεων, αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το πόσο ψηλά βρίσκεται η ∆ΕΗ στην ατζέντα της κυβέρνησης καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, λίγες ώρες µετά την ορκωµοσία της κυβέρνησης έγινε µε τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος βγαίνοντας επεσήµανε ότι «το ζήτηµα είναι επείγον και πιεστικό».

Ταυτόχρονα εξετάζονται µέτρα µείωσης του µισθολογικού κόστους, στα οποία θα συγκαταλέγονται η παραχώρηση έναντι ετήσιου µισθώµατος υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών µονάδων σε ιδιώτες µαζί µε τους εργαζοµένους τους, αλλά ακόµα και προγράµµατα εθελουσίας εξόδου για εργαζοµένους οι οποίοι πλησιάζουν στη συνταξιοδότηση και η παροχή κινήτρων αποχώρησης προσωπικού. ∆εδοµένο επίσης θα πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι στην παρούσα φάση δεν τίθεται ζήτηµα εισόδου στρατηγικού επενδυτή καθώς τα οικονοµικά της εταιρείας δεν την καθιστούν ελκυστική.

Στην κορυφή των προτεραιοτήτων του κ. Χατζηδάκη µπορεί να βρίσκεται η ∆ΕΗ, ωστόσο ο ίδιος έδωσε από την πρώτη στιγµή το στίγµα και των πολιτικών στα άλλα ζητήµατα. Στόχος θα είναι η διασφάλιση της επαρκούς ενεργειακής τροφοδοσίας της χώρας σε εύλογο κόστος, η απεξάρτηση από τις ρυπογόνες µορφές ενέργειας, η αξιοποίηση των Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας και η στήριξη των έργων ενεργειακών υποδοµών.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News