Νέα χαρτονομίσματα 100 και 200 ευρώ

Οικονομία
Νέα χαρτονομίσματα 100 και 200 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε θα κυκλοφορήσουν τα νέα χαρτονομίσματα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρουσίασε προχθές Πέμπτη τα νέα τραπεζογραμμάτια (χαρτονομίσματα) των 100 και 200 ευρώ.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσουν στις 28 Μαΐου 2019.

Όπως αναφέρει η ΕΚΤ, τα τραπεζογραμμάτια διαθέτουν νέα και καινοτόμα χαρακτηριστικά ασφαλείας, τα οποία, όπως φαίνεται και στο βίντεο, είναι ένα ολόγραμμα με κινούμενα σύμβολα και έναν βελτιωμένο αριθμό με βαθυπράσινο χρώμα.

Όσο για το πώς διαπιστώνεται η γνησιότητά τους, αυτό γίνεται με τρεις τρόπους, με τον έλεγχο με την αφή, τον οπτικό έλεγχο και εξέταση υπό γωνία. Συγκεκριμένα, στο ολόγραμμα στο επάνω μέρος της λωρίδας ασημί χρώματος υπάρχουν μικρά σύμβολα του ευρώ (€) που κινούνται γύρω από τον αριθμό της αξίας και γίνονται πιο καθαρά στο άμεσο φως.

Στη λωρίδα ασημί χρώματος εμφανίζεται επίσης η προσωπογραφία της Ευρώπης, η βασική εικόνα που απεικονίζει τον αντίστοιχο αρχιτεκτονικό ρυθμό και ένα μεγάλο σύμβολο του ευρώ (€). Στα νέα τραπεζογραμμάτια των 100 και 200 ευρώ εμφανίζεται επίσης ένας βελτιωμένος αριθμός με βαθυπράσινο χρώμα.

Παρόλο που ο αριθμός με βαθυπράσινο χρώμα παρουσιάζεται σε όλα τα υπόλοιπα τραπεζογραμμάτια της σειράς “Ευρώπη”, στη βελτιωμένη αυτή μορφή εμφανίζονται επίσης σύμβολα του ευρώ (€) μέσα στους αριθμούς της αξίας.

Σημειώνεται πως τα νέα τραπεζογραμμάτια των 100 και των 200 ευρώ διαφέρουν σε μέγεθος από τα τραπεζογραμμάτια των 100 και 200 ευρώ της πρώτης σειράς. Πλην των χαρακτηριστικών ασφαλείας που είναι ορατά με γυμνό μάτι, τα τραπεζογραμμάτια ευρώ περιλαμβάνουν επίσης μηχαναγνώσιμα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

 Στα νέα τραπεζογραμμάτια των 100 και 200 ευρώ τα εν λόγω χαρακτηριστικά έχουν ενισχυθεί και νέα έχουν προστεθεί, με σκοπό την ταχύτερη επεξεργασία και εξακρίβωση της γνησιότητας των τραπεζογραμματίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News