Πάσχα: Ποια πόλη της Κρήτης «ψηφίζουν» οι τουρίστες;

Κρήτη
Πάσχα: Ποια πόλη της Κρήτης «ψηφίζουν» οι τουρίστες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Κρητικοί;

Στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια αναμένεται να κυμανθεί η πασχαλινή κίνηση στα ξενοδοχεία της Κρήτης, με την εικόνα να είναι ελαφρώς καλύτερη στα Χανιά, ενώ χαμηλότερες είναι οι πληρότητες στο νότιο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο.

Ο εσωτερικός τουρισμός διατηρείται σύμφωνα με τους ξενοδόχους, τονώνοντας το κλίμα στην έναρξη της σεζόν. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, σε δημοφιλείς πασχαλινούς προορισμούς της υπόλοιπης χώρας, όπως είναι η Κέρκυρα, παρατηρείται μικρή βελτίωση του αριθμού των προκρατήσεων σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα η πληρότητα δεν είναι η αναμενόμενη.

Οι ξενοδόχοι ελπίζουν σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από Έλληνες εκδρομείς, που εμφανίζονται για την ώρα επιφυλακτικοί εξαιτίας των άστατων καιρικών συνθηκών. Το φετινό Πάσχα συμπίπτει με την έναρξη της τουριστικής σεζόν και πολλά ξενοδοχεία είναι έτοιμα να λειτουργήσουν με σκοπό να υποδεχτούν τουρίστες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Στα Χανιά η εικόνα δε διαφοροποιείται σε σχέση με αυτήν προηγούμενων ετών, οπότε και το Πάσχα έπεφτε στα τέλη Απριλίου. «Ο νομός Χανίων είναι ένας τουριστικός προορισμός σε συγκεκριμένα πλαίσια, δεν έχει αλλάξει κάτι, ιδιαίτερα όσον αφορά τον εσωτερικό τουρισμό.

Η ηπειρωτική Ελλάδα και η Κέρκυρα, που είναι η βασίλισσα του Πάσχα, είναι σταθεροί προορισμοί στις προτιμήσεις των Ελλήνων. Τα Χανιά παραμένουν ένας απ τους δημοφιλέστερους και πιο αγαπημένους προορισμούς για τους Έλληνες ταξιδιώτες, αλλά την καλοκαιρινή περίοδο», είπε στη “Ν.Κ.” ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων κ. Μανόλης Γιαννούλης.

Ίδια εικόνα μεταφέρουν και οι τουριστικοί πράκτορες, οι οποίοι επισημαίνουν ότι δεν έχουν προγραμματιστεί έξτρα πτήσεις προς το αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” των Χανίων ούτε έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς τη Σούδα, ενδεικτικό του ότι η ζήτηση δεν είναι η προσδοκώμενη.

«Μια από τα ίδια θα έλεγα, και ίσως και λίγο πιο υποτονικά από πέρυσι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Πρώτον δεν έχουμε φύγει ακόμη από την κρίση, και δεύτερον ο καιρός δε μας έχει βοηθήσει, είναι τελείως άστατος», σημείωσε ο κ. Σταύρος Πατεράκης, ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου.

Θετικό για τον εσωτερικό τουρισμό του νησιού είναι το γεγονός ότι οι κάτοικοι του Λασιθίου και του Ηρακλείου ταξιδεύουν στα δυτικά για τις διακοπές του Πάσχα και αντίστροφα οι Χανιώτες και οι Ρεθυμνιώτες κλείνουν πακέτα σε ξενοδοχεία της Ανατολικής Κρήτης.

«Η τάση αυτή διατηρείται γιατί τα ξενοδοχεία έχουν πολύ καλά πακέτα πασχαλινά, έχουν πολύ καλές προσφορές, και επομένως μπορούν να ελκύσουν κόσμο από την Ανατολική Κρήτη προκειμένου να περάσουν τις πασχαλινές διακοπές τους εδώ», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων. Ιδιαίτερα δημοφιλείς πασχαλινοί προορισμοί για τους Χανιώτες είναι η Χερσόνησος και τα Μάλια.

Πού θα ταξιδέψουν οι Κρητικοί

Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγοι οι Κρητικοί που θα ταξιδέψουν σε άλλους προορισμούς της χώρας αλλά και στο εξωτερικό, την περίοδο των γιορτών και μέχρι και την Πρωτομαγιά. Εντονότερο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κέρκυρα, όπου η τουριστική κίνηση αναμένεται φέτος ενισχυμένη, όπως και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Σαντορίνη και η Μύκονος, η Πελοπόννησος, τα Ιωάννινα, η περιοχή των Μετεώρων και τα Τρίκαλα, η Μαγνησία και η Κεφαλονιά. Σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα κ. Πατεράκη, «δημοφιλής προορισμός του εξωτερικού είναι το Παρίσι, ενώ, εξαιτίας των πτήσεων αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, πολλοί Χανιώτες έχουν επιλέξει τα ταξιδέψουν στο Μιλάνο και στη Λιθουανία».

Κατά τα άλλα, η έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου βρίσκει τους ξενοδόχους των Χανίων και συνολικά τους τουριστικούς επιχειρηματίες συγκρατημένα αισιόδοξους. «Όλες οι πτήσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη, και επομένως τα ξενοδοχεία σταδιακά ανοίγουν. Ήδη από αυτή την εβδομάδα και κυρίως την εβδομάδα μετά το Πάσχα θα αρχίσει να φαίνεται η κίνηση όσον αφορά τον τουρισμό από το εξωτερικό», εκτίμησε ο κ. Γιαννούλης.

Ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα “Ν.Κ.”. υπογράμμισε ότι «τα μηνύματα είναι θετικά. Υπάρχουν δυσκολίες που αυτή τη στιγμή είναι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, επομένως θεωρούμε ότι η χρονιά θα είναι σε μια βάση σταθεροποιητική», σημείωσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News