Πότε πληρώνονται τα διατροφικά επιδόματα Ιανουαρίου

Οικονομία
Πότε πληρώνονται τα διατροφικά επιδόματα Ιανουαρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τον ΟΠΕΚΑ

Ξεκινάει η καταβολή των προνοιακών διατροφικών επιδομάτων.

Ειδικότερα, από αύριο, Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται τα προνοιακά διατροφικά επιδόματα μηνός Ιανουαρίου 2019 σε 16.755 δικαιούχους.

Η επικείμενη πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ αφορά όλους τους δικαιούχους που πληρώνονταν από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Υγείας (όλους όσοι είναι δηλαδή εκτός πιλοτικού) και πραγματοποιείται, όπως είχε ανακοινωθεί, για όλους την ίδια ημέρα, ενώ το συνολικό κονδύλι φτάνει στα 6,066 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα προνοιακά διατροφικά επιδόματα, όπως και τα αναπηρικά προνοιακά επιδόματα χορηγούνταν μέχρι και το 2018 από τους ΟΤΑ.

Η αμέσως επόμενη πληρωμή για όλους τους δικαιούχους, που δεν είναι ενταγμένοι στο πιλοτικό πρόγραμμα, θα γίνει τον Μάρτιο και θα αφορά στα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα του διμήνου Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2019 καθώς και τα προνοιακά διατροφικά επιδόματα του Φεβρουαρίου 2019.

Σύμφωνα με το newsbomb.gr, με το πέρας του πρώτου τριμήνου του 2019, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα θα καταβάλλονται πλέον κάθε μήνα, σε σταθερή ημερομηνία, κοινή για όλη την Ελλάδα. Όλα τα Άτομα με Αναπηρία θα λαμβάνουν τα επιδόματα που δικαιούνται ενιαία, με διαφάνεια και ηλεκτρονικές διαδικασίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News