Νέο ΕΣΠΑ για μικρές επιχειρήσεις: Δείτε αν είστε δικαιούχος

Οικονομία
Νέο ΕΣΠΑ για μικρές επιχειρήσεις: Δείτε αν είστε δικαιούχος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφορά μικρές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και εστίασης

Ξεκινά στις 27 Φεβρουαρίου η περίοδος υποβολής επενδυτικών σχεδίων για τη Δράση “Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο-Εστίαση-Εκπαίδευση”, προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας, που στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, στην παροχή υπηρεσιών εστίασης και ιδιωτικής εκπαίδευσης-κοινωνικής μέριμνας, προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας τους.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους, δικαιούχοι είναι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και αφορά επενδυτικά σχέδια από 10.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ, με επιδότηση 50%. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 9 Μαΐου.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει αθροιστικά να ικανοποιούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) να έχουν την ιδιότητα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων,

β) να έχουν κλείσει τουλάχιστον τρεις διαχειριστικές χρήσεις δωδεκάμηνης διάρκειας,

γ) να διαθέτουν έναν τουλάχιστον επιλέξιμο ΚΑΔ του Παραρτήματος ΙII “Επιλέξιμες Δραστηριότητες (ΚΑΔ)”, ως ενεργή κύρια ή δευτερεύουσα δραστηριότητα, καθ' όλη τη διάρκεια των τριών αυτών διαχειριστικών χρήσεων,

και δ) να έχουν το έτος που προηγείται της ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης χρηματοδότησης, κατ' ελάχιστον: μία Ετήσια Μονάδα Εργασίας (ΕΜΕ) για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, δύο ΕΜΕ για τον κλάδο της εστίασης και πέντε ΕΜΕ για τον κλάδο της εκπαίδευσης-κοινωνικής μέριμνας.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υλοποιήσουν το 30% του εγκεκριμένου επιχορηγούμενου προϋπολογισμού της επένδυσης τούς πρώτους 12 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης.

Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση χρηματοδότησης που συνοδεύεται και από ηλεκτρονικό φάκελο υποψηφιότητας στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News