Περιθώριο μίας εβδομάδας για το επίδομα θέρμανσης

Οικονομία
Περιθώριο μίας εβδομάδας για το επίδομα θέρμανσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Μία εβδομάδα περιθώριο έχουν όσοι δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης για να υποβάλουν την αίτησή τους (έως 15 Ιανουαρίου), ώστε να συμπεριληφθούν στην πρώτη πληρωμή του επιδόματος που θα γίνει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Όσοι δεν προλάβουν να υποβάλουν την αίτηση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και την καταθέσουν μετά τις 16 του μήνα, τότε θα πληρωθούν το επίδομα θέρμανσης στο τέλος Ιουνίου, οπότε και είναι η δεύτερη ημερομηνία πληρωμής του επιδόματος.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή στο ΤAXISnet είναι ανοιχτή για την υποβολή των αιτήσεων καταβολής του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης στους δικαιούχους για τη χειμερινή περίοδο 2018-2019.

Οι δικαιούχοι, μπαίνοντας στην ειδική εφαρμογή μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων www.aade.gr με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών στο TAXISnet, μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, αφού συμπληρώσουν τα στοιχεία που τους ζητούνται.

Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης, παρέχεται το δικαίωμα στον αιτούντα να υποβάλει αίτηση επανεξέτασης μέχρι 15 Ιουλίου και, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο αιτών είναι δικαιούχος, τότε το επίδομα θα καταβληθεί έως 11 Οκτωβρίου του 2019.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι τα φυσικά πρόσωπα που έχουν:

Α) Ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ για άγαμο, 20.000 ευρώ για έγγαμο και 22.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Β) Ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας δεν υπερβαίνει το ποσό των 130.000 ευρώ για τους άγαμους και το ποσό των 250.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News