default-image

Μόλις πέφτει η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης, ανεβαίνουν οι πωλήσεις!

Οικονομία
Μόλις πέφτει η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης, ανεβαίνουν οι πωλήσεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ζεσταίνεται» η αγορά πετρελαίου στην Κρήτη

Ενώ συνεχίζει να υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, φαίνεται μια μικρή ανάκαμψη της αγοραστικής κίνησης στην Κρήτη, αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι πολύ μικρή σε σχέση με την ανάκαμψη που θα υπήρχε αν είχε επανέλθει στα επίπεδα πριν το 2012 ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου.

Και μάλιστα, όταν την ίδια ώρα υποχωρεί και η θερμοκρασία σε “επίπεδα Χριστουγέννων”... Εννοείται βέβαια ότι τα τζάκια και οι ξυλόσομπες κάνουν θραύση για μία ακόμη χρονιά. Θα ήταν πάντως εξαιρετικό μέτρο από την πλευρά της κυβέρνησης και θα διαδραμάτιζε πολύ σπουδαίο ρόλο υπέρ της η δραστική μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο.

Ήδη, λόγω της υποχώρησης των διεθνών τιμών, η τιμή έχει κατέβει κοντά στο ένα ευρώ, αλλά και πάλι για τα εξαθλιωμένα ελληνικά νοικοκυριά παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Όλοι μπορούμε να φανταστούμε πόσο θα αυξανόταν η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης και πόσο θα ζεσταίνονταν τα ελληνικά νοικοκυριά από μια μείωση της τιμής του σε επίπεδα κάτω του ενός ευρώ... Πράγμα που θα μπορούσε να είχε γίνει αν έπεφτε ο ΕΦΚ στα επίπεδα του 2011 ας πούμε...

Και η οικονομία της χώρας θα γνώριζε ανάκαμψη. Γιατί όσο “παγώνουν” τα νοικοκυριά “παγώνει” και η εθνική οικονομία. Γιατί λοιπόν υπάρχει ακόμα αυτός ο τρισκατάρατος φόρος στο πετρέλαιο; Κάποια λογική απάντηση υπάρχει;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News