Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα δοθεί και ποιους αφορά

Οικονομία
Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα δοθεί και ποιους αφορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλες οι λεπτομέρειες για το πότε θα δοθεί

Το έξτρα επίδομα θα δοθεί άμεσα στα νοικοκυριά που έλαβαν και πέρυσι επίδομα, ενώ πριν από τα Χριστούγεννα σχεδιάζεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα της φετινής χειμερινής σεζόν

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται δύο υπουργικές αποφάσεις για τη χορήγηση έξτρα επιδόματος θέρμανσης 15 εκατ. ευρώ από το υπερπλεόνασμα και του «ψαλιδισμένου» στα 52 εκατ. ευρώ κλασικού επιδόματος.

Το τελευταίο θα χορηγηθεί με τα ίδια εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια αλλά με οριακά αυξημένο ποσό επιδότησης ανά λίτρο.

Από τα 12,5 λεπτά το λίτρο εξετάζεται να διαμορφωθεί στα 15 έως 20 λεπτά το λίτρο, ενώ προωθούνται και εσωτερικές μετακινήσεις δικαιούχων από ζώνη σε ζώνη (διαφοροποιείται το ύψους των επιδοτούμενων λίτρων).

Στο μεταξύ λόγω των φόρων, η τιμή πώλησης της βενζίνης κινείται στα 1,5 ευρώ το λίτρο και η Ελλάδα έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο αφού πωλείται ακριβότερα από τη Γαλλία των Κίτρινων Γιλέκων, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, την Ισπανία.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης τα νοικοκυριά σε κάθε ευρώ καυσίμου επιβαρύνονται με 50,9 λεπτά του ευρώ φόρο, όταν αντίστοιχα στην Ισπανία η συμμετοχή των φόρων στην τιμή είναι μόλις 30,7%, στην Πορτογαλία 46,5%, στη Γαλλία 32% και τη Γερμανία 26,21%.

eleftherostypos

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News