Νωρίτερα πιστώνεται το Κοινωνικό Μέρισμα - Ποιους αφορά;

Οικονομία
Νωρίτερα πιστώνεται το Κοινωνικό Μέρισμα - Ποιους αφορά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από αύριο ξεκινούν οι πιστώσεις στους λογαριασμούς συγκεκριμένων δικαιούχων

Από το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται αν ξεκινήσουν οι πιστώσεις του κοινωνικού μερίσματος 2018 στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι οποίοι έκαναν τη σχετική αίτηση μέχρι το βράδυ της Τρίτης.

Από την άλλη, για όσες αιτήσεις εγκριθούν από σήμερα έως και τις 21 Δεκεμβρίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου.

Τι να κάνετε σε περίπτωση προβλήματος;

Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να εισάγετε μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων. Σας συνιστούμε να συμπληρώσετε το πεδίο του e-mail καθώς σε περίπτωση προβλημάτων με την πληρωμή θα σας αποστέλλονται σχετικές ενημερώσεις.

Nα συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται, δηλαδή των στοιχείων που αφορούν εσάς, την/τον σύζυγό σας, τα προστατευόμενα τέκνα σας ή/και τυχόν φιλοξενούμενα μέλη.

Αν το σύστημα δεν πιστοποιεί τον συνδυασμό ΑΦΜ και ΑΜΚΑ που έχετε εισάγει, θα εμφανιστεί αντίστοιχο μήνυμα.

Στην περίπτωση αυτή: θα πρέπει να μεταβείτε σε ένα ΚΕΠ και να ζητήσετε να ενημερώσετε την εγγραφή του ΑΜΚΑ σας ως προς το πεδίο του ΑΦΜ. Για το σκοπό αυτό θα χρειαστείτε ένα έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητά σας (ΑΔΤ, Διαβατήριο, κ.τ.λ.) και ένα έγγραφο που να αναγράφει το ΑΦΜ μαζί με τα προσωπικά στοιχεία σας (π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας).

Μόλις πραγματοποιηθεί η διόρθωση μπορείτε να ξεκινήσετε εκ νέου τη διαδικασία προκειμένου να διαπιστώσετε αν είστε δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News