Κοινωνικό μέρισμα: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα – Αυτά τα βήματα πρέπει να κάνετε

Οικονομία
Κοινωνικό μέρισμα: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα – Αυτά τα βήματα πρέπει να κάνετε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς να κάνετε σωστά την αίτηση

Μετά από αρκετές ημέρες αναμονής ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr για την υποβολή των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα 2018 με μικροπροβλήματα εξαιτίας και του μεγάλου ενδιαφέροντος.

Το μέρισμα, συνολικού ύψους τουλάχιστον 710 εκατ. ευρώ αναμένεται να κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 14 Δεκεμβρίου.Σε μήνυμα του υπουργείου Εργασίας στο twitter της αλλά και στον προσωπικό λογαριασμό στο facebook, της υπουργού Έφης Αχτσιόγλου, αναφέρεται: «Αξιοποιώντας τις θετικές επιδόσεις της οικονομίας, έχουμε τη δυνατότητα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, να δώσουμε κοινωνικό μέρισμα με στοχευμένα εισοδηματικά, περιουσιακά και οικογενειακά κριτήρια.

Επισκεφθείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα, για να ενημερωθείτε για τη διαδικασία και να υποβάλετε τις αιτήσεις σας: https://www.koinonikomerisma.gr».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα , για να διαπιστώσουν, αν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος και να υποβάλουν αίτηση για την καταβολή του, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

 Συνοπτικά, η διαδικασία αποτελείται από έξι βήματα:

 Βήμα 1: Μπείτε στην πλατφόρμα

Βήμα 2: Ελέγξτε τα στοιχεία σας

 Βήμα 3: Συμπληρώστε τον IBAN σας

 Βήμα 4: Ενημερώστε τους φιλοξενούμενούς σας να δώσουν τη συγκατάθεση τους

 Βήμα 5: Δείτε, αν πληροίτε τα κριτήρια επιλεξιμότητας

 Βήμα 6: Αποδεχθείτε το κοινωνικό μέρισμα του 2018.

 Αν κατά τα τέσσερα πρώτα βήματα έχει προκύψει η ανάγκη διόρθωσης των στοιχείων σε ΚΕΠ ή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), για να ενημερωθεί η πλατφόρμα με τις αλλαγές που έχουν γίνει, πρέπει οι πολίτες να ζητήσουν να γίνει επαναξιολόγηση του νοικοκυριού τους, κάνοντας την επιλογή στην οθόνη «Αξιολόγηση επιλεξιμότητας κοινωνικού μερίσματος». Η διαδικασία θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ολοκληρωθεί εντός της σχετικής προθεσμίας αποδοχής του κοινωνικού μερίσματος.

 Για την υποστήριξη της εφαρμογής του κοινωνικού μερίσματος, οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected].

Οι ερωτήσεις θα ομαδοποιούνται και οι απαντήσεις θα προστίθενται στη σελίδα των Συχνών Ερωτήσεων: https://www.koinonikomerisma.gr/Home/Info.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News